Cazul Țucudean, o umbră palidă: Jessica Pegula (3 WTA), jucătoarea care stă pe un munte de bani, de ordinul miliardelor

Jessica Pegula Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 11:45
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 11:43

În ciuda situației financiare liniștitoare a familiei sale, Jessica Pegula muncește din greu pentru a-și îndeplini visul de a cuceri un titlu de mare șlem. 

Născută în Buffalo, statul New York, Jessica Pegula (28 de ani, 3 WTA) este una dintre jucătoarele momentului în tenisul mondial.

Sportiva americană are doar 2 titluri cucerite în proba de simplu, la Washington DC și Guadalajara, dar nu a reușit niciodată să depășească faza sferturilor de finală, în turneele de mare șlem, bornă competițională atinsă de cinci ori. 

Părinții Jessicăi Pegula, proprietarii cluburilor de NHL și NFL din Buffalo

$7,780,467 este suma încasată de Jessica Pegula din rezultatele obținute în tenis, până la vârsta de 28 de ani, însă partea financiară nu a reprezentat niciodată o problemă pentru jucătoarea nord-americană.

Fiica lui Terry și Kim Pegula, Jessica are patru frați: Kelly, Matthew, Michael și Laura, ultimii doi provenind din prima căsătorie a tatălui său.

Jessica Pegula, moștenitoarea unei averi estimate la peste 10 miliarde de dolari americani

Mama Jessicăi, Kim Pegula - care a suferit un stop cardiac în primăvara anului trecut, tragedie după care nu s-a recuperat complet - este proprietara companiei Pegula Sports and Entertainment, care deține două cluburi uriașe ale sportului american: echipa de hochei pe gheață Buffalo Sabres și echipa de fotbal american, Buffalo Bills. 

Ambele evoluează în ligile de top nord-americane: NHL, respectiv NFL. 

În procesul de achiziționare a clubului de fotbal american din NFL, Buffalo Bills, tatăl Jessicăi Pegula a câștigat drepturile licitând mai mult decât personalități precum Donald Trump sau Bon Jovi. 

Cât despre cumpărarea clubului din NHL, Buffalo Sabres, cei doi soți Pegula au plătit suma de $189 de milioane, potrivit Sports Illustrated. 

Mama Jessicăi Pegula, Kim, a suferit un infarct. Evenimentul, la un pas să îi cauzeze retragerea din tenis

  • Averea mamei Jessicăi, Kim Pegula, este estimată la suma de 7 miliarde de dolari americani, notează Essentially Sports.

Cât despre tatăl său, Terry Pegula și-a înființat o firmă de extragere a gazelor naturale, începută cu suma de $7500 și condusă până în punctul în care afacerea a fost vândută pentru circa 4,7 miliarde de dolari americani. 

În timp ce familia Pegula speră la întremarea mamei Kim, Jessica Pegula a dezvăluit că a depășit cu brio gândul retragerii din tenis, avut în primăvara anului trecut.

Acum, Pegula ocupă locul 3 în ierarhia mondială și vânează cu încredere noi titluri, atât la simplu, cât și la dublu, probă în care face pereche solidă cu tânăra de 18 ani, Cori Gauff. 

Jessica Pegula „își trăiește visul” de a juca tenis la nivel profesionist

„Azi, mama e încă în recuperare, și chiar dacă răspunsul meu e același, de fiecare dată când mă întreabă cineva, e adevărat că face progrese, în fiecare zi. Se confruntă cu pierderi de memorie serioase și cu afazia,” a adăugat Pegula, a cărei mamă a ajuns să întâmpine mari dificultăți în a răspunde coerent, în dialoguri. 

Recunoscătoare pentru părinții săi, care au ajutat-o „să își trăiască visul” de a juca tenis profesionist, Jessica Pegula se roagă ca mama sa, Kim să ajungă la un nivel de recuperare suficient de bun pentru a-și relua activitățile de odinioară. 

Fascinant, cu privire la abilitățile spotivilor de a se mobiliza, din punct de vedere mental, e că Jessica Pegula a atins un nivel de constanță în joc și în rezultate mai mare, de când a fost afectată de acest eveniment nefericit în familie. 

Titlul de campioană cucerit în turneul WTA 1000 de la Guadalajara în toamna anului trecut rămâne cea mai mare victorie a Jessicăi Pegula, în tenisul de simplu, până în prezent. 


Revine Simona Halep în martie? Declarația marcantă făcută de Monica Niculescu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!