„Mi se face rău când mă gândesc!” Darren Cahill a anunțat următorul termen pentru cazul Simonei Halep

Darren Cahill Simona Halep Simona Halep dopaj Simona Halep suspendata Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 15:20
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 15:24

Darren Cahill speră ca Simona Halep să aibă parte de o pedeapsă mică, după încheierea procesului. 

Darren Cahill a făcut o declarație impresionantă la adresa Simonei Halep, implicată în continuare în procesul prin care vrea să obțină, în cel mai bun caz, anularea suspendării provizorii din circuitele WTA și ITF. 

Simona Halep a fost testată pozitiv la Roxadustat, după eliminarea suferită în primul tur al Openului American, ediția 2022, iar absența sa din tenisul profesionist a ajuns la aproape jumătate de an. 

Darren Cahill: „Mă gândesc mult la Simona. Știm că nu ea a fost vinovată.”

Fostul său antrenor a declarat în podcastul The Big Deal că următoarea audiere a Simonei Halep ar trebui să aibă loc în luna februarie. Tehnicianul de la antipozi a menționat, încă o dată, că este absolut convins de inocența Simonei Halep și speră la un scenariu în care cineva își va asuma vina.  

„Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată când mă gândesc la experiențele prin care trece. Nu am prea multe noutăți, dar din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. 

Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut. 

Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. 

Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit.

Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedepasa pentru aceasta. 

Să sperăm că nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba. 

Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. 

Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând,” a fost declarația emoționantă făcută de Darren Cahill, în podcastul The Big Deal. 

Revine Simona Halep în martie? Declarația marcantă făcută de Monica Niculescu

Ce a declarat anterior Darren Cahill despre dopajul Simonei Halep

„Salutare tuturor. Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc despre omul pe care îl cunosc și sportivul cu care am lucrat timp de șase ani.

În primul rând și cel mai important, nu există nicio șansă ca Simona să fi luat în mod conștient sau cu bună știință vreo substanță de pe lista interzisă. Nicio șansă. Zero.

Este o sportivă care era foarte atentă la tot ceea ce îi prescria medicul (ceea ce se întâmpla rar) sau la orice alt supliment pe care îl folosea sau îl lua în calcul. Simona spunea mereu: "Te rog, verifică de două ori asta, de trei ori, pentru a ne asigura că este legal, sigur și permis. Dacă nu ești sigur, nu îl iau".

Ambii credem în programul de testare al ITIA și am discutat adesea despre numărul de teste la care era supusă, atât în timpul turneelor, cât și în afara lor. Nu se plângea, știa că și alți sportivi sunt testați la fel de des. Să concureze împtriva unor sportivi curați era ceva important pentru ea. Acest lucru este important pentru toată lumea și, chiar dacă sistemul nu este perfect, funcționează.

Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă semenii, iubește sportul și este mereu cu picioarele pe pământ, rămânând o campioană umilă și abordabilă.

Au urmărit cu mândrie modul în care s-a maturizat și compasiunea pe care o arăta altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului le poate vedea, ci de bunătatea și grija pe care foarte puțini sunt norocoși să le experimenteze. Genul de acțiuni care sunt făcute din dragoste, nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost mereu cea mai mare calitate a ei, dar și cea mai mare slăbiciune. Râdeam des cu ea și îi spuneam că nu poate spune niciodată nici măcar o minciună mică, nevinovată. Pune-i o întrebare la conferința de presă și va răspunde sincer. Ea vrea să fie văzută de lume așa cum e ea, cu bune și cu rele. Asta este Simo. Și-a construit o carieră uimitoare alegând calea dificilă, dar corectă.

Procesul care va urma ne va oferi răspunsurile pentru multe întrebări. Așa cum Simona a spus, cel mai greu meci al vieții sale începe acum.

Eu cred în ea. Întotdeauna am făcut-o și pot spune sincer că niciodată mai mult decât acum, când există această problemă.

Sunt alături de Simo", a transmis Darren Cahill.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!