Darren Cahill Simona Halep Tenis WTA Tenis

Ce fel de contract avea Simona Halep cu Darren Cahill: răspunsul surprinzător oferit de fostul antrenor al româncei

Darren Cahill se consideră privilegiat, din punct de vedere economic, dar menționează că majoritatea antrenorilor de tenis nu conduc activități lucrative, în circuitele ATP și WTA. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 11:25
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 15:18

Antrenorul australian, Darren Cahill a dezvăluit că a avut o înțelegere de timp „strângere de mână” cu Simona Halep și Andre Agassi, adică parteneriatul său cu cei doi tenismeni a putut fi încheiat în orice moment, de oricare dintre părți.

Simona Halep a colaborat cu tehnicianul de la antipozi pe o perioadă de șase ani, timp în care a reușit să câștige primul său titlu de mare șlem, în 2018, la Roland Garros. 

Darren Cahill: „Un antrenor de tenis are la dispoziție 3-4 ani, alături de un jucător.”

Salariul plătit de Simona Halep lui Darren Cahill a rămas confidențial, dar a fost apreciat în jurul sumei de un milion de euro pe an, conform unei declarații făcute de Horia Tecău. 

„Antrenorul Simonei, din zvonuri, castiga un milion de euro pe an!", a punctat Tecau, în 2020, din aceasta afirmatie reiesind ca Simona Halep il plateste cu aproximativ 83,000 de euro pe luna.

„În tenis, în mod normal 3-4 ani este intervalul pe care îl ai la dispoziție pentru a schimba informații cu un jucător, a evolua și a ajunge să îl cunoști mai bine. După această perioadă, de obicei ar fi nevoie de o altă voce. 

După această perioadă, dacă rămâi cu același jucător, te transformi din antrenor într-un fel de mentor, în cineva care este acolo doar pentru a calma apele din jurul corăbiei. Dar depinde și de ce vrea jucătorul,” a declarat Darren Cahill, în podcastul The Big Deal. 

„E o industrie dură, majoritatea antrenorilor de tenis nu fac profit.”

„Vorbim despre tenis non-stop, iar de multe ori iei toate mesele cu jucătorul, faci analize video asupra meciurilor, în antrenamente, așa că în 3-4 ani există inclusiv factorul epuizării,” a mai spus Darren Cahill, insinuând frecvența întâlnirilor dintre un jucător și antrenor, în lumea tenisului.

Cât despre lucrativitatea activității de antrenor profesionist de tenis, Darren Cahill s-a referit la acest aspect economic, spunând: „Pentru cei mai mulți, nu e profitabilă. E o industrie dură. Călătorești atât de mult timp și stai departe de familie pentru o perioadă atât de îndelungată... cred că 80-85% abia fac față costurilor. 

Faci 100-120 de mii de dolari pe an, sumă din care trebuie să acoperi o grămadă de costuri. Eu sunt norocos că am antrenat câțiva jucători buni, deci a fost diferit, în cazul meu, dar majoritatea antrenorilor fie sunt plătiți săptămânal plus o parte din premiul câștigat de jucător, iar plata depinde de rezultatele acestuia,” a completat Darren Cahill, apreciind dificultatea antrenorilor de a face bani frumoși în tenisul profesionist. 

Actualmente, Darren Cahill este unul dintre cei doi antrenori angajați de Jannik Sinner (21 de ani, 17 ATP). Cahill a fost angajat de Sinner pe o perioadă determinată, de un an. 


Andrei Pavel, poveste incredibilă, în cockpit, alături de Ion Țiriac: echipa României a fost în pericol să nu ajungă la Cupa Davis

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!