GALERIE FOTO Numărul 3 WTA, la un pas de retragerea din tenis: ce i s-a întâmplat fiicei de miliardari, Jessica Pegula

Jessica Pegula Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 08:05
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 08:16

Jessica Pegula a trecut printr-o experiență marcantă în 2022, care a făcut-o să se gândească inclusiv la retragerea din tenis. 

Jessica Pegula (28 de ani, 4 WTA) a jucat trei sferturi de finală în turneele de mare șlem ale sezonului 2022, pe care l-a încheiat câștigând turneul WTA 1000 de la Guadalajara, cea mai importantă performanță a carierei sale de până acum. 

Sportiva americană a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială, în toamna anului trecut, un an pe care l-a văzut deopotrivă cel mai bun și cel mai rău al întregii sale vieți.

Familia Pegula, unită de un eveniment nefericit

După turneul de la Roland Garros, în care a jucat finala, în proba de dublu feminin, Jessica Pegula s-a gândit serios la retragerea din tenis.

La doar câteva luni după ce împlinise 27 de ani, jucătoarea din New York se afla în impas...

Mama sa, președinte și co-proprietar al cluburilor de fotbal american și de hochei pe gheață Buffalo Bills, respectiv Buffalo Sabres, Kim Pegula (53 de ani) a suferit un infarct care a schimbat întreaga dinamică a familiei cunoscute pentru averea care atinge ordinul miliardelor de dolari.

Sora Jessicăi, Kelly i-a salvat viața mamei, efectuându-i resuscitare cardiopulmonară.

Încercată în plan familial, Jessica Pegula și-a găsit liniștea în circuitul WTA

Evenimentul a zdruncinat liniștea familiei, tatăl și cele două fiice făcând cu rândul pentru a o asista pe mamă, în clipele dure de recuperare petrecute în spital.

„Tata nu a vrut să joc, dar știam că mama s-ar supăra daca ar ști că nu joc tenis din cauza ei,” a spus Jessica Pegula, într-un articol scris de Players Tribune

„Azi, mama e încă în recuperare, și chiar dacă răspunsul meu e același, de fiecare dată când mă întreabă cineva, e adevărat că face progrese, în fiecare zi. Se confruntă cu pierderi de memorie serioase și cu afazia,” a adăugat Pegula, a cărei mamă a ajuns să întâmpine mari dificultăți în a răspunde coerent, în dialoguri. 

Recunoscătoare pentru părinții săi, care au ajutat-o „să își trăiască visul” de a juca tenis profesionist, Jessica Pegula se roagă ca mama sa, Kim să ajungă la un nivel de recuperare suficient de bun pentru a-și relua activitățile de odinioară. 

Fascinant, cu privire la abilitățile spotivilor de a se mobiliza, din punct de vedere mental, e că Jessica Pegula a atins un nivel de constanță în joc și în rezultate mai mare, de când a fost afectată de acest eveniment nefericit în familie. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!