Tenis

Când îți întâlnești idolul, la 20 de ani: postura curioasă adoptată de Iga Swiatek, în discuția cu Rafael Nadal

Rafael Nadal este idolul Igăi Swiatek în tenis, care a admis că folosește top spin-ul și pentru că tenismenul spaniol recurge la această tehnică. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Mai 2022, 08:00
Data actualizarii: Joi 12 Mai 2022, 08:03

Campionii en-titre ale turneelor ATP Masters și WTA 1000 de la Roma, Rafael Nadal și Iga Swiatek au purtat o conversație pe terenul de joc, cu ocazia ultimelor antrenamente făcute înainte de primele meciuri pe care le vor disputa în capitala Italiei.

Iga Swiatek, timidă în fața tenismenului pe care îl idolatrizează, Rafael Nadal

Cunoscută pentru faptul că a căutat ocazii de a vorbi cu idolul său, Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP), Iga Swiatek (20 de ani, 1 WTA) s-a angajat într-o discuție cu tenismenul spaniol, așezat pe banca de odihnă, în timp ce aceasta i-a vorbit, stând în picioare. „Arată de parcă îi rezumă profesorului cartea citită,” a comentat Courtney Nguyen, jurnalistă WTA. 

Fanii tenisului au remarcat că timiditatea noului număr 1 WTA, în interacțiunile cu cel mai titrat tenismen din istorie, iar imaginea publicată de organizatorii întrecerii de la Roma confirmă această observație. 

Iga Swiatek, despre relația sa cu Rafael Nadal

Jucătoarea poloneză a admis, în urmă cu o lună, că utilizează top spin-ul pentru că încearcă să copieze anumite aspecte din jocul idolului său în tenis, Rafael Nadal. Cât despre relația de prietenie pe care a dezvoltat-o cu acesta, Swiatek a oferit un răspuns moderat. 

„Nu știu dacă e o prietenie, sincer. Să pot vorbi cu el e o experiență minunată pentru mine, un vis devenit realitate. E o sursă de inspirație pentru mine. 

A fost incredibil în finala Australian Open și este jucătorul care nu renunță niciodată. Aș vrea să am aceeași încredere de sine și să continui să trag tare, indiferent de scor. E un model pentru mulți oameni, dar eu sunt o mare fană de-ale lui,” a spus Iga Swiatek după câștigarea turneului WTA 1000 de la Indian Wells.

Rafael Nadal, idolul Igăi Swiatek în tenis 

„În viața de zi cu zi, cred că sora mea a avut cea mai mare influență asupra mea, Am vrut să fiu ca ea. Dar Rafa m-a inspirat mult, cu siguranță. Mă distrez urmărindu-l la TV. 

Ce vreau să iau de la el e puterea sa mentală. Rafa a fost mereu idolul meu. Am amintiri triste de anul trecut, la Roland Garros. Am plâns când Rafa a pierdut cu Novak,” a declarat Iga Swiatek despre semifinala Roland Garros 2021.   

Modifică setările cookies