Gabriela Ruse Gabriela Ruse Iga Swiatek Roma 2022 Tenis WTA Romania WTA Roma 2022 Tenis

Pierzătoare norocoasă la Roma, Gabriela Ruse a câștigat primul meci cu ajutorul spectatorilor români: „M-am simțit ca la Fed Cup!”

Gabriela Ruse a declarat că a simțit susținerea spectatorilor români, în primul meci pe care l-a jucat pe tabloul principal al ediției 2022 a turneului WTA 1000 din capitala Italiei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 09:30
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 09:43

Gabriela Ruse (24 de ani, 57 WTA) s-a retras în finala calificărilor turneului WTA 1000 de la Roma, în meciul cu Lauren Davis, când era condusă cu 5-1, dar a răspuns afirmativ la întrebarea supervizorului, când acesta a invitat-o să joace pe tabloul principal, în urma retragerii din competiție a americancei Alison Riske (43 WTA).

După o perioadă în care a trecut prin infecția cu coronavirus și a acuzat inflamații cardiace, sportiva din România a revenit cu succes în lumea bună a circuitului WTA, luptând în trei seturi pentru a o elimina pe Shelby Rogers (48 WTA), 3-6, 6-1, 6-4, după două ore de joc

Gabriela Ruse, înainte de meciul cu Iga Swiatek (1 WTA): „Nu am nimic de pierdut.”

„Am început destul de greu, încă se simte faptul că n-am jucat prea mult în ultima perioadă. N-am avut prea multe așteptări de la acest meci, mai ales că dimineață nici n-am știut că o să joc la simplu. Mă așteptam să joc doar la dublu.

M-a mulțumit faptul că, chiar dacă n-am jucat cel mai bun tenis al meu, am reușit să stau acolo și în momentele grele, când mă simțeam foarte prost pe teren și simțeam că nimic nu merge,” a declarat Gabriela Ruse, care va juca în turul secund pe Arena Principală, tocmai împotriva liderului WTA, Iga Swiatek

„Iga Swiatek e numărul 1 mondial, eu nu sunt în cea mai bună formă, nici fizică, nici ca tenis, pentru că n-am jucat și se simte asta. Nu am nicio așteptare, voi încerca să joc relaxată și chiar nu-mi doresc decât să lupt până la final, indiferent care va fi scorul.

Iga Swiatek joacă incredibil, nu știu cum o să reușesc să joc mâine. Voi discuta și cu antrenorul, n-am nimic de pierdut, asta e clar. Ea n-a mai pierdut de ceva timp.

M-am simțit ca la Fed Cup astăzi, sincer. Chiar mă gândeam după meci că tribuna era plină, m-am bucurat foarte mult că au venit mulți oameni să mă vadă și să mă susțină. E prima dată când joc la Roma și încerc să mă obișnuiesc cu tot zgomotul. La un moment dat, pe terenul celălalt erau atât de mulți copii care țipau după un alt jucător încât m-au luat nervii pe teren", a spus Gabriela Ruse, într-un interviu pentru Digi Sport.

Urmărește a doua ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, cu Andru Nenciu, în care invitatul de marcă a fost Andrei Pavel, cel mai bun tenismen al României în noul secol. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!