Tenis

Calificată în finala US Open la 19 ani, Leylah Fernandez dezvăluie: ”Când eram mică, un profesor mi-a spus să mă las de tenis!” 

Leylah Fernandez a povestit cum un profesor a încercat să o convingă să se lase de tenis, în perioada junioratului. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 10:05
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 10:08

Evoluția canadiencei Leylah Fernandez în cadrul US Open 2021 este cel puțin la fel de impresionantă precum parcursul Emmei Răducanu. Sportiva în vârstă de 19 ani a atins finala unui turneu de mare șlem la doar a doua participare în Openul America, legând patru victorii în trei seturi contra unor adversare redutabile, precum Naomi Osaka, Angelique Kerber, Elina Svitolina și Aryna Sabalenka.

După ce a învins-o, 7-6, 4-6, 6-4 pe a doua jucătoare a lumii, Leylah Fernandez le-a povestit jurnaliștilor o istorie din copilăria sa, când un profesor i-a recomandat să renunțe la tenis, pentru că nu va ajunge nicăieri urmărind o carieră în acest sport. 

Leylah Fernandez, calificată în finala US Open la doar a doua participare în această competiție


”Nimic nu e imposibil. Tatăl meu mi-a spus mereu că potențialul meu nu are limite și că fiecare persoană care mă cunoaște știe cât de departe pot să merg. În fiecare zi muncesc din greu pentru a reuși performanțe ca aceasta. Mă bucur că totul funcționează. 

Au fost și momente dificile, dar cred că fac lucruri incredibile. Tot ce se întâmplă e magic. Dincolo de rezultate, joc foarte bine și mă distrez pe terenul de tenis,” a declarat Leylah Fernandez la conferința de presă de după meci, potrivit Punto de break.

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) și Leylah Fernandez (19 ani, 73 WTA) se vor întâlni sâmbătă-seară în finala US Open 2021. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies