Australian Open a interzis steagurile Belarusului și Federației Ruse: fanii ruși au reacționat

Australian Open 2023 Tenis Australia Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 14:00
Data actualizarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 14:12

Un steag rusesc a fost înlăturat din tribune, după ce Federația Australiană de Tenis a hotărât interzicerea drapelelor Belarsului și Federației Ruse, pe teritoriul Melbourne Park. 

Federația Australiană de Tenis a decis interzicerea steagurilor Belarusului și Federației Ruse, în contextul războiului din Ucraina. În prima zi de turneu, un spectator a arborat drapelul rusesc, în timpul meciului dintre ucraineanca Baindl Kateryna și rusoaica Rakhimova Kamilla. 

Văzând întâmplarea, ambasadorul Ucrainei în Australia, Vasyl Myroshnychenko a reacționat, invitând oficialii turneului de la Melbourne să aplice politica steagului neutru, în ce privește cele două state care au contribuit activ la invazia statului vecin.

Steagurile Belarusului și Federației Ruse, interzise în Melbourne Park

„Condamn puternic afișajul public al steagului rusesc în timpul meciului ucrainencei Kateryna Baindl, de la Australian Open. Fac apel către Federația Australiană de Tenis pentru a-și întări imediat politica steagului neutru,” a scris ambasadorul Ucrainei la antipozi. 

Regula interzicerii celor două steaguri a fost aplicată, începând cu a doua zi de turneu, dar un steag rusesc a putut fi observat în timpul partidei dintre rusul Andrey Rublev și austriacul Dominic Thiem.

„Proprietarilor steagului li s-a explicat situația de către forțele de ordine, iar steagul a fost înlăturat,” a declarat purtătorul de cuvânt al Federației Australiene de Tenis, notează The Guardian

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!