VIDEO Nadal, ținut aproape 4 ore pe teren de un puști, în primul tur la Australian Open

rafael nadal Australian Open 2023 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 16 Ianuarie 2023, 10:05
Data actualizarii: Luni 16 Ianuarie 2023, 11:49

Rafael Nadal a avut motive nenumărate de îngrijorare înaintea startului ediției 2023 a Openului Australian, doar a doua pe care o începe din postura de campion en-titre. 

UPDATE 09:50: Rafael Nadal a debutat cu victorie în ediția 2023 a Openului Australian, învingându-l pe Jack Draper în patru seturi, scor 7-5, 2-6, 6-4, 6-1, după 3 ore și 41 de minute de joc. 

În turul secund, Nadal va primi replica americanului Mackenzie McDonald (63 ATP), care l-a depășit pe compatriotul Brandon Nakashima, în cinci seturi. 


Devenit în 2022 dublu câștigător al Openului Australian, Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) va avea parte de un test dificil în runda inaugurală a ediției 2023, urmând să primească replica britanicului Jack Draper (21 de ani, 40 ATP).

Întrebat dacă nu se simte vulnerabil, având în vedere că abordează Australian Open 2023 cu șase eșecuri în ultimele șapte meciuri oficiale, Rafael Nadal a replicat: „Fără îndoială, nu? Am pierdut mai des decât de obicei, dar asta face parte din proces.

Trebuie să accept situația și cred că sunt suficient de umil pentru a lucra cu ce am la dispoziție. Am nevoie să îmi construiesc din nou forma de moment,” au fost cuvintele exprimate de campionul en-titre de la Melbourne, într-o declarație culeasă de jurnalistul Tumaini Carayol

Nadal, dezamăgit de calitatea mingilor care vor fi utilizate la Australian Open 2023

Referitor la calitatea mingilor care vor fi utilizate la Australian Open 2023, Rafael Nadal s-a poziționat ferm împotriva acestora, afirmând că și-ar pierde presiunea după foarte scurt timp. 

Rafael Nadal a câștigat Australian Open în 2009 și în 2022

„Au spus că mingile sunt la fel, dar calitatea e mai slabă, fără discuție. Cred că e o minge care nu primește efectul în mod normal. După câteva lovituri, mingea pierde presiunea și e mai dificil să lovești cu efectul potrivit. 

Cred că e mai ușor de jucat atunci când ai lovituri plate, dar trebuie să mă adaptez. M-am antrenat suficient pentru a fi gata de joc,” a punctat Rafael Nadal la Melbourne, potrivit Tennis Head

Nadal - Draper se joacă luni, 16 ianuarie, după ora 05:30, în Arena Rod Laver. Învingătorul va juca în turul secund împotriva americanului mai bun din întâlnirea Brandon Nakashima - Mackenzie McDonald. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!