Tenis

Australian Open 2022, un nou eșec financiar: autoritățile au redus accesul spectatorilor la 50%

Oficialii Openului Australian au primit o lovitură puternică din punct de vedere financiar, cu 4 zile înaintea începerii turneului.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 07:16
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 07:23

Desfășurarea ediției 2022 a Openului Australian va avea de suferit din cauza extinderii noii variante a coronavirusului, Omicron. Dacă inițial se dorea instaurarea unei bule create pentru persoanele vaccinate, astfel încât accesul spectatorilor să nu fie restricționat, iar măștile de protecție să nu fie obligatorii, toate aceste planuri au rămas doar dorințe.

Guvernul statului Victoria a decis scăderea numărului spectatorilor permiși în Parcul Melbourne la 50% din capacitatea arenelor, iar masca de protecție va fi obligatorie pentru spectatori, informează The Guardian

Australian Open 2022 se va desfășura cu arenele ocupate în proporție de 50%

Biletele deja vândute, care nu vor putea fi utilizate vor fi rambursate. 

„Măștile de protecție vor fi obligatorii pentru toți spectatorii, cu excepția momentelor în care mănâncă sau beau. Evenimentul se va alinia măsurilor de siguranță privind COVID luate în statul Victoria. Acestea includ limitarea densității la o persoană per doi metri pătrați pentru toate facilitățile indoor,” se arată într-un comunicat publicat de autoritățile statului Victoria. 

În plus, oficialii turneului vor îmbunătăți ventilația încăperilor interioare, instalând filtre HEPA. 

Joi, 13 ianuarie, statul Victoria a înregistrat un număr de 37,169 de cazuri pozitive la COVID, 25 de persoane pierzându-și viața în această zi din cauza răspândirii virusului. 

Modifică setările cookies