Simona Halep simona halep accidentare Simona Halep US Open 2021 Tenis ”A trebuit să fac exerciții de copil, umblam pe vârfuri câte 4-5 ore pe zi!” Simona Halep, recuperare sisifică după accidentare

”A trebuit să fac exerciții de copil, umblam pe vârfuri câte 4-5 ore pe zi!” Simona Halep, recuperare istovitoare după accidentare

Simona Halep a povestit toate peripețiile prin care a trecut în perioada recuperării din accidentare. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 02 Septembrie 2021, 09:20
Data actualizarii: Joi 02 Septembrie 2021, 09:41

Simona Halep a admis în fața jurnaliștilor americani că lupta psihologică a fost mai complicată decât cea fizică în raport cu accidentarea dură pe care a suferit-o în luna mai a acestui an la Roma, o dublă ruptură musculară la gamba stângă. 

Calificată în turul 3 la US Open pentru prima oară din 2016 încoace, Simona Halep a glumit pe seama propriilor rezultate, spunând că deja a reușit să meargă mai departe la New York decât în perioada când era lipsită de accidentări. Mai mult, numărul 13 WTA le-a povestit americanilor cât de dură a fost perioada de recuperare, având nevoie de 4 sau chiar 5 ore pe zi de eforturi pentru a-și grăbi revenirea în circuit. În continuare, declarațiile Simonei Halep după victoria sa din turul 2, 6-3, 6-1 cu Kristina Kucova (111 WTA). 

Simona Halep: ”Nu mai simt durere. Sper că îmi voi putea atinge din nou potențialul maxim”


”Nu mai simt durere, asta e un semn foarte bun. Mental, mă simt mai bine, capăt tot mai multă încredere după fiecare meci. E vorba despre acumularea unor meciuri, pentru că nu mi-a fost ușor când am venit în SUA, dar acum am patru meciuri bune în spate, iar accidentarea nu mă mai supără. Progresez treptat și sper că îmi voi putea atinge din nou potențialul maxim.

Cred că a fost mai dificil de îndurat accidentarea din punct de vedere psihic, pentru că, după ce am reînceput să joc, am fost încă speriată de ea, iar psihologic eram puțin dezamăgită. La Cincinnati am pățit o ruptură similară cu cea suferită la gambă, dar mult mai mică, deci am avut de dus o luptă pe plan mental. Dar am acum multă experiență, multe meciuri în spate pe care le-am jucat cu dureri, însă nu la fel de mari, iar acum sunt fericită că joc fără durere și nu mă mai îngrijorez cu privire la accidentare. Știu că următorul meci va fi mai dificil, dar sunt aici să dau tot ce am mai bun. 

Nu am mai pățit să mi se rupă mușchiul în două locuri, iar rupturile au fost mari. Nu am știut cum să gestionez durerea. A trebuit să fac exerciții ca atunci când eram mică, umblam încet, doar pe vârfuri, a fost o recuperare dificilă, care a durat 4-5 ore pe zi. Am fost nesigură pe mine, după ce am forțat și nu am putut să joc la Wimbledon, dar apoi mi-am dat o pauză și mi-am spus că, dacă nu reușesc să revin în acest an, voi reîncepe de la anul, când voi fi sănătoasă. Asta m-a ajutat să mă recuperez mai bine

Deja am reușit un rezultat mai bun decât făceam atunci când eram sănătoasă (râde). E un lucru bun să fiu în turul 3, nu sunt surprinsă că joc bine, simt progresul zilnic și mă simt mai în siguranță pe teren. Joc ceea ce vreau, sunt sănătoasă, optimistă, puternică mental, trebuie doar să împing puțin mai tare în fiecare zi și să cred că am șanse la victorie de fiecare dată când ies pe teren,” a declarat Simona Halep în cadrul conferinței de presă organizate după meciul câștigat în turul 2 al Openului American 2021, în defavoarea Kristinei Kucova.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!