Tenis

Halep - Kucova 6-3, 6-1: Simona Halep s-a calificat în turul 3 la US Open pentru prima oară din 2016 încoace: următoarea adversară

Simona Halep a învins-o pe Kristina Kucova, scor 6-3, 6-1 în 68 de minute pentru a accede în turul 3 la US Open 2021. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 01 Septembrie 2021, 19:00
Data actualizarii: Miercuri 01 Septembrie 2021, 21:30

Simona Halep - Kristina Kucova 6-3, 6-1 

  • LIVE 19:00 | Simona Halep, favorită clară la calificarea în turul 3 al US Open: adversara sa nu lovește cu forehand-ul!

Simona Halep s-a calificat pentru prima oară, din 2016 încoace în turul 3 la Flushing Meadows. Sportiva din România a înregistrat un ușor regres la serviciu, în comparație cu cifrele formidabile adunate în partida câștigată împotriva Camilei Giorgi în primul tur, dar a accelerat cât a fost nevoie pentru a nu rămâne mai mult de 68 de minute pe terenul Stadionului Arthur Ashe.

Egalată de la 3-1 în primul set, Simona Halep a câștigat 6 game-uri la rând, până ce tabela a arătat 6-3, 3-0, un avantaj care i-a permis Simonei Halep să își intensifice atacurile, în propriul beneficiu. Fără vreun antidot durabil la jocul Simonei, Kristina Kucova a obosit apărându-se și a cedat break după break, chiar fără punct câștigat, pe finalul setului secund. 

Pentru această performanță, jucătoarea din Constanța va încasa un cec în valoare de $185,000, dar și un bonus de 60 de puncte WTA, care în momentul de față o urcă două poziții în ierarhia mondială, până pe locul 11. 

În turul 3, Simona Halep va juca împotriva jucătoarei mai bune a întâlnirii dintre Elena Rybakina și Caroline Garcia. 

Statisticile finale ale meciului Halep vs. Kucova: ași 1-0, duble greșeli 2-1, procentaj primul serviciu în teren 60-65, procentaj puncte câștigate pe prima servă 76-47, procentaj puncte câștigate la fileu 78-50, procentaj puncte câștigate la retur 58-31, lovituri direct câștigătoare 19-10, erori neforțate 18-15, total puncte câștigate 63-37, total distanță alergată 2,99 km - 3,2 km.  

Setul 2: 

6-1: GAME, SET & MECI, SIMONA HALEP! Românca e în turul 3 la New York fără set pierdut. 

5-1: Simona Halep reușește primul break alb în drumul său scurt spre victorie. 

4-1: Game la zero adjudecat de Simona Halep, care oferă senzația că nu presează pentru a ajunge la aceste diferențe de scor. Semne încurajatoare în vederea turului 3, care ar putea să o trimită în săptămâna a doua de concurs pentru prima oară la US Open, din 2016 încoace. 

3-1: Game la 15 pentru Kucova, care câștigă primul după 6 consecutive semnate de Simona Halep. 

3-0: Simona Halep e mai puternică și în bătălia psihologică: salvează trei mingi de break și ține serviciul pentru a acumula un avantaj considerabil în setul doi, probabil ultimul al partidei. 

2-0: Break, Halep! Simona cedează un singur punct în acest game și ia o opțiune serioasă la calificare, în cazul în care va confirma break-ul. 

1-0: Game la 15 pentru Simona Halep în startul setului al doilea. 

SImona Halep va avea avantajul psihologic de a începe setul secund la serviciu. 

Setul 1: 

6-3: SET, SIMONA HALEP! În ciuda a două mingi de set ratate, Simona își menține calmul și atacă eficient la a treia oportunitate de a închide setul. 

5-3: Hold la 15 pentru Simona Halep, într-un game în care a servit predominant cu primul și în care a repus mingea în joc cu mare rapiditate, la fiecare ocazie. Un rever în lung de linie direct câștigător este lucrul de care moralul Simonei Halep avea nevoie și l-a găsit tocmai în ultimul punct. Îngrijorător rămâne numărul ridicat de erori neforțate, 11 în primele 8 game-uri ale meciului, o valoare mai mare decât cea dorită de Darren Cahill. 

4-3: Simona Halep revine la jocul de bază și găsește greșeala adversarei. Are din nou break în față și va servi pentru a se distanța la 5-3, la reluarea jocului. 

3-3: Avantajul break-ului nu a mai ținut mult pentru Simona Halep! Rebreak semnat de Kucova, care începe să sporească lungimea loviturilor din ce în ce mai des. 

3-2: Kristina Kucova închide game-ul la treizeci, înainte ca Simona Halep să își arate intențiile cele mai serioase cu privire la acest game. Românca păstrează avantajul break-ului. 

3-1: Game alb pentru Simona Halep, care continuă să servească într-o manieră reconfortantă pentru privirile fanilor săi, la fel ca în turul inaugural. 

2-1: Două erori neforțate de forehand comise de Simona Halep împing game-ul în favoarea Kristinei Kucova, care face primul hold al meciului, în prelungiri. 

2-0: La doi ani de la ultimul meci jucat pe cel mai mare stadion de tenis în lume, Simona Halep arată că se simte bine pe teren. Un backhand lovit din săritură relevă starea de liniște resimțită de româncă în debutul acestei partide, în care confirmă break-ul, cu un hold la treizeci. 

1-0: Simona Halep face break la 15 în primul game al partidei de pe Arena Arthur Ashe. Forehand în lung de linie direct câștigător, trimis de sportiva din România la ultimul schimb al game-ului. 

Inițial programată pe terenul 17, partida Simonei Halep a fost mutată pe Stadionul Arthur Ashe, arena principală a complexului de la Flushing Meadows, pe fondul ploilor înregistrate în această zi la New York City. 


Prima zi a lunii septembrie programează pentru Simona Halep un meci imprevizibil în turul secund al Openului American, ediția 2021. Calificată după o victorie în minimum de seturi în defavoarea campioanei turneului WTA 1000 de la Montreal, Camila Giorgi, sportiva din România o va înfrunta pentru prima oară pe Kristina Kucova din Slovacia (111 WTA). 

Dacă Simona Halep a avut o misiune dificilă în runda inaugurală, trecând de Camila Giorgi (36 WTA), scor 6-4, 7-6, Kristina Kucova a trecut de Ann Li (69 WTA), scor 7-5, 6-1. Parcursul jucătoarei din Slovacia la US Open 2021 a început încă din calificări, iar doar norocul a făcut ca Kucova să prindă un loc pe tabloul principal - datorită statutului de lucky loser -, întrucât a pierdut finala calificărilor, în fața britanicei Katie Boulter (190 WTA). 

Va fi prima întâlnire directă între Halep și Kucova


Bookmakerii au cotat-o pe Simona Halep cu doar 1,10 la calificare. O victorie împotriva Kristinei Kucova ar trimite-o pe Simona Halep în a treia rundă competițională, unde s-ar putea întâlni cu Elena Rybakina ori Caroline Garcia. Performanța i-ar aduce un plus de $65,000 la cecul pe care îl va primi din partea organizatorilor, de la $115,000 până la $180,000

Cu o înălțime de 1,63 metri, Kristina Kucova (31 de ani, 111 WTA) este o jucătoare aflată la mare distanță de cele mai bune performanțe ale carierei. Fără niciun titlu WTA în palmares, Kucova are locul 71 drept cea mai înaltă clasare în ierarhia mondială, atins în septembrie 2016. 

Kristina Kucova, jucătoarea fără forehand 


Tenacitatea Kristinei Kucova și mobilitatea sa pe teren îi pot cauza probleme Simonei Halep, dar din punct de vedere tehnic slovaca este o jucătoare limitată, lovind backhand cu două mâini de pe ambele părți. 

Simona Halep vs. Kristina Kucova este al doilea meci programat pe terenul 17 și va începe imediat după încheierea partidei dintre Elina Svitolina și Rebeka Masarova. Confruntarea va începe după ora 19:00 și va fi transmisă live text pe www.sport.ro. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies