Simona Halep Cristina Bucsa live text Washington Simona Halep Cristina Bucsa live text Simona Halep WTA Washington Simona Halep WTA Washington 2022 Tenis

VIDEO Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 7-5, în primul tur la Washington: Halep evită o surpriză neplăcută în finalul setului secund

Simona Halep a câștigat primul meci la Washington, scor 6-3, 7-5, în defavoarea Cristinei Bucșa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 20:30
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 20:32

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 7-5
în primul tur la Washington

În turul secund, Simona Halep va primi replica învingătoarei meciului dintre Madison Brengle și Anna Kalinskaya. 


Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 7-5. Game, set & meci, Simona Halep, într-o partidă controlată până la 6-3, 5-2, când a pierdut trei game-uri consecutiv. Cele 6 duble greșeli comise de româncă în această confruntare nu au fost suficiente pentru a-i coborî moralul româncei, care a reușit, în cele din urmă, rezultatul așteptat: o victorie în minim de seturi. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 6-5. Redresare din partea Simonei Halep, care face break la treizeci și își oferă șansa - a treia - de a servi pentru calificare.   

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 5-5. Simona Halep eșuează și a doua oară în a închide la serviciu partida, iar setul doi intră în prelungiri, deși Bucșa a fost condusă cu 5-2.  

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 5-4. Bucșa confirmă break-ul cu un hold și strânge diferența la un game, așteptând-o pe Simona Halep să servească a doua oară pentru meci. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 5-3. Break reușit de Bucșa, la treizeci, iar Simona Halep își prelungește șederea pe teren în turul inaugural la Washington. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 5-2. Break la zero, Simona Halep! Retururile româncei se dovedesc decisive în ceea ce ar putea fi sfârșitul meciului. La reluare, Halep va servi pentru a se califica în turul secund. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 4-2. Halep salvează mingi de break și își reia avansul de două game-uri. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 3-2. Continuă seria game-urilor echilibrate, împărțite alternativ, iar Bucșa recuperează din deficit. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 3-1. Game reușit de Simona Halep la treizeci, iar game-urile continuă să fie echilibrate, în timp ce Simona Halep oferă senzația că nu se află la maximumul său de concentrare. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 2-1. Bucșa se înscrie pe tabelă în setul doi, dar are în continuare dificultăți în a o împinge pe Simona Halep în spatele liniei de fund a terenului. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 2-0. Game pentru Simona Halep la cincisprezece, care confirmă break-ul și un start bun de set secund. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3, 1-0. Break, Halep, încă din primul game al setului secund. 


Simona Halep - Cristina Bucșa 6-3. Game și prim set, Simona Halep! Hold la 15 pentru româncă, în ultimul game al manșei controlate cu relativă ușurință. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 5-3. Simona Halep ratează minge de set, iar Cristina Bucșa își ține serviciul, în prelungiri. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 5-2. Game cu un singur punct pierdut de Simona Halep, care se apropie la un singur game de victorie în primul set. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 4-2. Halep trece înainte cu break din nou, pe fondul unor noi erori neforțate ale jucătoarei spaniole. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 3-2. Game alb reușit de Halep, în urma unor servicii impresionante. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 2-2. Nivelul de concentrare al Simonei Halep scade, iar Bucșa încheie game-ul la treizeci, cu un forehand în lung de linie direct câștigător. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 2-1. Bucșa recuperează break-ul la zero, contrar cursului jocului din primele două game-uri. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 2-0. Break la treizeci semnat de Simona Halep, care exploatează eficient servele mai slabe ale oponentei. 

Simona Halep - Cristina Bucșa 1-0. Hold la 15 pentru Halep, care a servit o dublă greșeală în primul game, ascunsă însă în alte trei servicii solide. 


Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) debutează luni, 1 august în turneul WTA 250 de la Washington. Prima adversară a româncei va fi Cristina Bucșa, jucătoare născută în 1998 la Chișinău, care a ales să reprezinte Spania de 7 ani.

Pentru a ajunge pe tabloul principal, Bucșa a câștigat două meciuri în trei seturi, trecând de Catherine McNally (174 WTA) în finala calificărilor, 1-6, 6-4, 7-5, în ciuda primului set pierdut categoric.

Primul meci al Simonei Halep după 3 săptămâni și jumătate 

Pentru Simona Halep, apariția la Washington reprezintă o surpriză în ce privește programul său înaintea US Open. De regulă, Halep alegea să joace doar în Canada și la Cincinnati, dar a plusat cu o întrecere WTA 250 în acest an, pentru a-și spori gradul de acomodare la condițiile de joc din America.  

Număr 123 mondial, Cristina Bucșa le idolatrizează pe Serena Williams și Kim Clijsters, dar nu a reușit niciun rezultat notabil până în prezent. Turul 1, atins o dată la US Open, Australian Open și Roland Garros rămân cele mai bune parcursuri ale sale în turneele de mare șlem. 

  • Va fi prima întâlnire directă între Simona Halep și Cristina Bucșa. 

„Toată experiența lui și sfaturile sunt grozave. Mi-a redat dragostea pentru tenis, dragostea de a munci din greu. Acum dau totul în fiecare zi,” a punctat Simona Halep, înaintea meciului, insistând asupra faptului că este în faza în care nu țintește rezultate, ci progrese tehnice în joc. 

Ultima partidă oficială jucată de Simona Halep a avut loc în data de 7 iulie, când ceda semifinala turneului de la Wimbledon cu Elena Rybakina, scor 6-3, 6-3. 

Modifică setările cookies