O soluție pentru convocarea lui Stanciu din China? "Să îl cheme doar la meciurile importante!"

Nicolae Stanciu China Dan Alexa Echipa Nationala de Fotbal Wuhan Three Towns Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 14:37
Data actualizarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 14:51

Nicolae Stanciu s-a transferat de la Slavia Praga (Cehia) la Wuhan Three Towns (China). 

Dan Alexa (42 ani), actualul antrenor al lui CSM Reșița, a jucat doi ani la Beijing Guoan FC, în prima ligă chineză de fotbal, între 2004 și 2006. "Chirurgul" era în vizorul selecționerilor, dar nu a mai prins convocări în perioada petrecută în China. Însă, el spune că lucrurile stau diferit în prezent, pentru Nicolae Stanciu, recent transferat la Wuhan Three Towns, începând cu acomodarea mai ușoară și condițiile mai rapide de transport până la nivelul sportiv mult mai bun din Chinese Super League.  

"E clar că sunt diferențe mari față de Europa, mai ales culturale și de limbă. Diferență sportivă e doar între primele cinci ligi europene și campionatul chinezesc, nu cred că putem compara Super Liga lor cu ce avem în România sau în Cehia, dacă ne uităm la ce sume investesc în cluburi. O problemă va avea cu umiditatea foarte mare, plus cu drumul foarte lung. Nu văd o problemă foarte mare cu fusul orar, pentru ca este timp de revenire. 

Cu mâncarea nu sunt probleme, pentru europeni gătesc special în cantonamentele lor. În timpul liber exista marketuri pentru europeni, restaurante... Mâncarea chiar nu mai e o problemă acum.  

Dacă se termină pandemia, nu cred că va fi o problemă să fie chemat la națională, dacă și jucătorul își dorește să vină și să facă sacrificiul acesta. Poate îl cheamă doar pentru meciurile mai importante, nu pentru amicale sau pentru adversari mai slabi. Stanciu e un fotbalist inteligent, cred că a cântărit bine transferul, mai ales că era atașat de echipa națională. 

Marele câștig este că în China nivelul fotbalistic a crescut mult, sunt mulți fotbaliști valoroși, antrenori foarte buni. Stanciu nu va veni nepregătit de acolo și poate fi un jucător de bază în continuare. Au fost atâtea cazuri de fotbaliști mari care jucau în China și erau convocați mereu la echipele lor naționale. Cred că, dacă joacă și o face bine la Wuhan, ar trebui convocat fără probleme la echipa națională", a declarat Dan Alexa pentru Sport.ro. 

Sursa foto - @NationalaRomanieiOfficial 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!