Principala problemă pe care ar putea să o aibă Stanciu în cazul convocării la națională: „Știu ce am pățit cu Mitriță când era în America!”

Nicolae Stanciu Echipa Nationala de Fotbal Nicolae Dica Wuhan Three Towns Nationala
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 08:38
Data actualizarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 08:39

Nicolae Stanciu (28 ani) a semnat cu Wuhan Three Towns!

Mijlocașul român a ales un transfer la nou-promovata din China, după o serie lungă de negocieri între oficialii Slaviei Praga și gruparea chineză. Stanciu este unul dintre jucătorii de bază ai echipei naționale, însă schimbarea continentului ar putea fi o problemă pentru Edward Iordănescu. 

Distanța mare ar putea afecta convocarea fotbalistului la echipa națională, care riscă să nu aibă un randament atât de bun în contextul diferențelor care sunt între China și România. 

Șansele lui Nicolae Stanciu de a fi convocat la echipa națională 

Nicolae Dică, fostul secund al lui Mirel Rădoi la echipa națională, a comentat transferul lui Stanciu în China, punctând care ar fi principalele probleme de care s-ar lovi jucătorul. Dică a dezvăluit că staff-ul naționalei a avut mari probleme în cazul lui Alexandru Mitriță, în perioada în care evolua în MLS, din cauza diferenței de fus orar. 

Ulterior, fotbalistul s-a transferat la Al-Ahli, însă a pierdut convocarea din cauza nivelului mai scăzut din campionatul Arabiei Saudite. Dică nu exclude și această posibilitate în cazul lui Stanciu. 

„Mi se pare că a ratat doar o acţiune, cu Covid parcă. E vorba de nivel... nu s-ar pune problema să fie prea scăzut nivelul, problema ar fi de fus orar, ştiu ce am păţit cu Mitriţă când era în America.

Jucând la cinci zile sau la o săptămână, avea nevoie de patru-cinci zile să îşi revină. Făcea două zile pe drum, dacă juca duminică sau luni era foarte greu. Dacă jucai trei meciuri, poate să îl ai apt pentru al treilea meci. E distanţă mare, aici va fi problema, cu fusul orar.

E un jucător important al echipei naţionale, cu personailitate, cu valoare arătată şi cred că va fi chemat în continuare. Gândirea noastră era că dacă joacă în campionatul din Arabia Saudită, e nivel mai scăzut şi nu poate juca la naţionlă. Şi în China poate fi, dar cred că va veni. Poate va rata primul joc. Nu poţi să pui jucătorii să joace trei meciuri în nouă zile”, a declarat Nicolae Dică la Telekom Sport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!