Stranieri

Dezvaluiri FABULOASE despre noua vedeta a lui Juventus: "Nu stia sa faca o preluare!" Cum a ajuns Dragusin in vederile campioanei Italiei

Radu Dragusin a debutat pentru Juventus in meciul de Champions League cu Dinamo Kiev.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Decembrie 2020, 18:24
Data actualizarii: Joi 03 Decembrie 2020, 18:41

Fostul mare international Florin Raducioiu l-a antrenat pe fundasul central de 18 ani pe vremea cand acesta era la academia de la Bucuresti a lui Atletico Madrid.

Raducioiu a dezvaluit lucruri incredibile despre ascensiunea lui Dragusin. Fostul atacant al Milanului a declarat ca la acel moment Dragusin avea mari carente din punct de vedere tehnic si ca este uimit de progresul pe care acesta l-a inregistrat.

"Acum 3-4 ani l-am antrenat si eu pentru vreo 8-9 luni la Academia Atletico Madrid, de aici, din Bucuresti.

Acest baiat, la 15 ani si jumatate nu stia procedeele elementare. Nu stia sa faca o preluare, nu stia sa dea o pasa de gol.

Pe cuvantul meu de onoare. El nu lovea balonul, el mai mult il impingea, il conducea, cum se spune. Avea carente incredibile din punct de vedere tehnic. Nu-l invatase nimeni pana la acel moment aceste lucruri. Din fericire, era foarte pasionat de fotbal, avea deschidere mare sa progreseze, repeta la antrenamente, facea tot ce i se spunea, insa, repet, acele lucruri pe care le-am vazut la el m-au surprins foarte tare.

El nu avea elementele de baza. Realizezi ca din punct de vedere tactic nici nu se punea problema sa stie ceva. Habar nu avea sa se pozitioneze in teren in functie de unde se afla mingea, cum sa anticipeze, cand sa astepte. Dar, incet-incet a invatat, a progresat fiindca la antrenamente era un baiat de nota 10, se vedea ca vrea cu orice pret sa reuseasca si sa-si ridice nivelul", a spus Raducioiu, potrivit Gazetei Sporturilor.

Raducioiu a povestit si cum a ajuns Dragusin in vederile campioanei Italiei si a dezvaluit ca inainte sa ajunga la torinezi a fost foarte aproape sa semneze cu Parma: "El a fost selectionat la un lot national cu o categorie de varsta mai mare decat era el. S-a mers la un turneu, unde parca au mai participat Belgia, Olanda si Anglia, sper sa nu gresesc. Acolo a fost sa vada meciurile si un scouter de la Juventus, caruia i-a placut de el. 

Dragusin a fost foarte aproape sa ajunga la Parma. Chiar eu am fost sa-l duc acolo la probe. Oamenilor le-a placut, dar la acel moment Parma trecea printr-un moment de incertitudine, era preluata de niste investitori chinezi, iar atunci nu s-a dat unda verde investitiei in tineri. Fiindca Claudiu Florica a cerut pe al vreo 200.000-300.000 de euro!".

CITESTE SI

Modifică setările cookies