„România să nu uite asta!” Avertismentul lui Vitali Klitschko cu privire la planurile lui Putin

Vitali Klitschko Război în Ucraina Vladimir Putin Stiri Vitali Klitschko
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 18:24
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 18:33

Armata rusă a invadat Ucraina în data de 24 februarie, iar de atunci pe teritoriul țării vecine se duce un război crâncen.

Primarul Kyivului, Vitali Klitschko, avertizează asupra faptului că Vladimir Putin nu intenționează să se oprească doar asupra Ucrainei, ci urmărește să refacă Imperiul Rus.

Klitschko avertizează asupra faptului că România s-ar putea afla printre posibilele ținte viitoare ale rușilor, deoarece s-a aflat în trecut sub influența Rusiei. 

„Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donetsk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor”, a explicat Vitali Klitschko, potrivit antena3.ro.

Primarul orașului Kyiv a vorbit și despre situația din țara sa

Vitali Klitschko a dezvăluit că lucrurile nu arată deloc bine pe front și că sunt pierderi uriașe atât în rândul armatei ucrainene cât și printre ruși. Dar și mai grav este faptul că civilii au și ei enorm de suferit de pe urma războiului.

„Sunt foarte mulți oameni răniți și uciși. Doar în orașul nostru, Kyiv, până acum aproape 300 de persoane sunt rănite. Planurile rușilor nu sunt secrete. Kyivul este ținta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kyiv. Ca primar al Kyivului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kyivul.

Peste un milion de bărbați sunt în Kyiv. Avem baricade construite pe stradă, la fiecare intersecție. Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni”, a declarat Klitschko.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!