Vitali Klitschko Razboi ucraina Stiri

"Sunt gata să mor pentru țara mea!". Vitali Klitschko, mesaj impresionant din mijlocul bombardamentelor din Kiev

Vitali Klitschko este primarul Kiev-ului din 2014, după o carieră de succes în box-ul profesionist.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Martie 2022, 19:06
Data actualizarii: Sambata 19 Martie 2022, 19:49

Fostul campion mondial a decis în momentul invaziei rusești să rămână în capitala Ucrainei, pentru a lupta pentru țara sa. Alături de el se află și fratele său, Vladimir Klitschko.

Cei doi sunt prezențe constante pe rețelele de socializare, acolo unde oferă informații legate de situația din Ucraina. Pe lângă mesajele oferite prin intermediul acestei variante, Vitali Klitschko păstrează o strângă legătură cu jurnaliștii prezenți în Kiev, dar și cei din exterior. 

În cadrul unui interviu acordat pentru Yahoo News, Vitali Klitschko a explicat care este motivația pentru care luptă în Kiev, mărturisind că o tatăl său, fost militar sovietic ucis de cancer, îl înspiră în această perioadă dificilă din viața sa

"M-a învățat că este un mare privilegiu să mori apărându-ți țara. Dacă țara mea are nevoie de viața mea, sunt gata să mor pentru patria mamă, pentru copiii mei, pentru viitorul familiei mele", a declarat Vitali Klitschko într-un interviu acordat pentur Yahoo News. 

"Nimeni nu vrea să moară, dar Rusia își dorește să reconstruiască fosta uniune, iar noi nu vrem să locuim așa. Vor să ne îngenunchieze, dar luptăm pentru libertate și pentru viitorul copiilor și al țării", a adăugat acesta.

Mesajul direct pentru Vladimir Putin

"Pleacă din Ucraina, întoarce-te acasă. Este casa  noastră și vom lupta pentru ea. Suntem o țară pașnică, dar nu avem altă soluție decât să ne luptăm și să ne apărăm. Dacă Rusia nu pleacă, acesta este punctul nostru de vedere", a transmis fostul campion mondial la box. 

Vitali Klitschko a fost soldat la Forțele Aeriene Sovietice

Din 1989 în 1991, marele pugilist, actual primar al Kievului, a făcut armata la Uman, una dintre bazele militare ale Forțelor Aeriene Sovietice. Serviciul militar l-a oțelit, l-a disciplinat și avea mereu să-l menționeze în interviurile din perioada în care nobila artă îl transformase într-unul dintre starurile mondiale ale Ucraine

Vitali Klitschko este primarul din Kiev și a decis în momentul invaziei rusești să rămână în capitala Ucrainei, pentru a lupta pentru țara sa. Alături de el se află și fratele său, Vladimir Klitschko. Cei doi au fost prezențe constante pe rețelele de socializare, acolo unde oferă informații legate de situația din Ucraina. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!