Vitali Klitschko critică dur deciziile lui Putin: „O persoană sănătoasă la cap nu ar face așa ceva!”

Vitali Klitschko Război în Ucraina Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Aprilie 2022, 16:53
Data actualizarii: Duminica 03 Aprilie 2022, 16:57

Au trecut deja 39 de zile de când armat lui Putin a invadat Ucraina, iar atrocitățile comise de ruși pe teritoriul țării vecine îi îngrozesc până și pe cei mai duri dintre ucraineni.

Vitali Klitschko, fost campion mondial la box, îngrozit de deciziile lui Vladimir Putin. Primarul Kyivului spune că nu poate înțelege cum un om sănătos la cap ar putea face ceea ce face liderul de la Kremlin în momentul de față.

„Cred că o persoană sănătoasă la cap nu ar face niciodată așa ceva. Nu e bine. Ce pot gândi despre un om care a distrus viețile a milioane de oameni în Ucraina, a luat mii de vieți, a adus tragedie în țara noastră?”, a declarat edilul capitalei, fost campion mondial de box.

Klitschko este convins că atrocitățile din Ucraina s-ar opri dacă rușii ar ști cu adevărat ce se întâmplă pe teritoriul țării vecine, însă acest lucru este imposibil în momentul de față, deoarece propaganda rusă a tăiat toate căile de informare care nu sunt controlate direct de Kremlin.

„Sunt foarte surprins când primesc informații că peste 70 la sută dintre ruși susțin operațiunile militare din Ucraina, așa-numita «operațiune specială». Știu de ce se întâmplă asta. Eu însumi m-am născut în Uniunea Sovietică și știu cum funcționează propaganda. Dar rușii încă nu și-au dat seama că aceasta este o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci și o mare tragedie pentru Federația Rusă.

Rușii nu pot lua legătura cu rudele lor de pe front, pentru că multora le sunt luate telefoanele. Când vor primi informații că fiii, soții, frații lor nu mai sunt în viață, fiecare dintre ei își va pune întrebarea: «Ce făceam noi acolo?»”, a mai afirmat Vitali Klitschko, citat de sport.ua.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!