GALERIE FOTO Cum au ajuns Vladimir Putin și Volodimir Zelenski să susțină același lucru înainte de Jocurile Olimpice de la Paris!

Volodimir Zelenski Emmanuel Macron Jocurile Olimpice de la Paris razboiul din Ucraina Vladimir Putin JO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2024, 13:33
Data actualizarii: Sambata 18 Mai 2024, 13:39

Dictatorul Rusiei este cel care a declanșat războiul din Ucraina.

După Putin, şi Zelenski respinge ideea respectării armistiţiului olimpic în timpul JO de la Paris!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, vineri, pentru AFP, că a respins ideea unui "armistiţiu" în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, pe perioada Jocurilor Olimpice, aşa cum ar dori preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Ce a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

"I-am spus: Emmanuel, nu credem. Să ne imaginăm pentru o secundă că există o încetare a focului.

În primul rând, nu avem încredere în Vladimir Putin.

În al doilea rând, el nu îşi va retrage trupele.

În al treilea rând, (...) spuneţi-mi, Emmanuel (n.r. - Macron), cine garantează că Rusia nu va profita de acest lucru pentru a-şi aduce trupele pe teritoriul nostru?", a declarat Zelenski, respingând un "armistiţiu care ar face jocul inamicului".

"Nu suntem împotriva unui armistiţiu, nu suntem împotriva încheierii războiului. Dar vrem un sfârşit corect al acestui război. Şi suntem împotriva unui armistiţiu care ar face jocul inamicului", a adăugat el.

Ce a declarat Vladimir Putin, dictatorul Rusiei

Tot vineri, în timpul vizitei în China, preşedintele rus Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că şi el se opune unui armistiţiu, dar pentru că sportivilor ruşi li s-a interzis să participe la Jocurile Olimpice din cauza invaziei din Ucraina.

"Oficialii internaţionali din domeniul sportului încalcă astăzi principiile Cartei Olimpice (...) în ceea ce priveşte Rusia, împiedicându-i pe sportivii noştri să participe la Jocurile Olimpice sub steagul lor, cu imnul lor naţional, dar vor ca noi să respectăm regulile pe care ni le impun", a spus el.

"Pentru a cere ceva de la alţii, trebuie să respecţi tu însuţi regulile", a conchis el.

Ce a declarat ”mediatorul” Emmanuel Macron, președintele Franței

Emmanuel Macron a declarat că doreşte să facă "tot posibilul" pentru a avea un armistiţiu olimpic în întreaga lume în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

El a precizat că preşedintele chinez Xi Jinping i-a acordat sprijinul său la începutul lunii mai.

Săptămâna aceasta, el a subliniat din nou "importanţa unui armistiţiu olimpic, astfel încât Rusia să înceteze operaţiunile sale actuale şi să fie luate toate iniţiativele diplomatice utile pentru a începe negocieri care să respecte dreptul internaţional şi interesele legitime ale Ucrainei", conform news.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!