Ucraina Oleksandr Usyk Box

"Rocky al Estului" a stat cu arma în mână, dar acum a părăsit Ucraina. Care e motivul

Supranumit "Rocky al Estului", Usik a fost unul dintre cei mai vocali sportivi din Ucraina după ce Rusia a invadat țara sa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 14:10
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 14:21

Boxerul ucrainean Oleksandr Usik, campionul mondial la categoria grea, va demara pregătirile în vederea meciului revanşă cu britanicul Anthony Joshua, după ce a primit autorizaţia să părăsească Ucraina pentru a se antrena, a anunţat postul de televiziune ESPN.

Usik (35 ani) l-a deposedat pe Joshua de centurile WBA, IBF şi WBO în toamna anului trecut. Meciul revanşă se va disputa cu casa închisă, la Londra, pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur.

După invazia rusă din Ucraina, Usik s-a întors la Kiev şi s-a alăturat unui batalion de apărare teritorială, declarând că nu ştie când va reveni în ring.

ESPN a anunţat că un meci între Usik şi Joshua va avea loc totuşi în această vară, după ce ministrul ucrainean al Sportului i-a acordat lui Usik permisiunea să părăsească ţara.

Legile ucrainene interzic în prezent bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care ar putea fi înrolaţi, să părăsească ţara.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!