Dupa stadionul din Napoli, o alta arena va purta numele 'Diego Armando Maradona'! Despre ce stadion de legenda din Argentina este vorba

Dupa stadionul din Napoli, o alta arena va purta numele 'Diego Armando Maradona'! Despre ce stadion de legenda din Argentina este vorba

Fostul mare fotbalist argentinian a decedat pe 25 noiembrie din cauza unui stop cardio-respirator.

Decesul lui 'El Pibe D'oro' a socat intreaga lume, dar mai ales pe cea a fotbalului. 

Ca un omagiu pentru cel considerat de foarte multi iubitori ai fotbalului drept cel mai bun din toate timpurile, primarul orasului Napoli a decis ca stadionul din oras sa ii poarte numele imediat dupa tragicul eveniment.

La mai bine de 3 saptamani de la trecerea in nefiinta a lui 'Dios', un alt stadion de fotbal va primi numele legendei argentiniene.

Este vorba chiar despre stadionul pe care  ultima echipa pe care Maradona a antrenat-o, Gimnasia La Plata, obisnuia sa joace din cand in cand.

Anuntul a fost facut de guvernatorul provinciei Buenos Aires, Axel Kicillof.

"Am decis sa redenumim stadionul Unico de la Plata Diego Armando Maradona. Diego era unic si merita ca acest stadion sa-i poarte numele", a anuntat Kicillof.

Stadionul 'Unico de La Plata' a fost construit in anii '90 pentru cele doua mari rivale din Buenos Aires, Estudiantes si Gimnasia La Plata, insa cele doua nu au jucat acolo decat in mod ocazional.

De asemenea, o tribuna a stadionului va purta numele lui Alejandro Sabella, fostul selectioner al Argentinei decedat in urma cu o saptamana.

VIDEO PROTVPLUS.RO

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies