ALERTA! Coronavirusul a fortat autoritatile chineze sa arda peste jumatate de MILIARD DE EURO cash! Bancnotele transmit virusul!

coronavirus Stiri ALERTA! Coronavirusul a fortat autoritatile chineze sa arda peste jumatate de MILIARD DE EURO cash! Bancnotele transmit virusul!
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Februarie 2020, 16:17
Data actualizarii: Marti 18 Februarie 2020, 16:23

Decizie radicala luata de o banca din China.

Banca centrala din Beijing a implementat o noua strategie de distruge a banilor cash din zonele coplesite de virusul ucigator. Potrivit Daily Star, China ar fi inceput sa distruga sume de milioane de dolari numerar, intr-o incercare disperata de a opri raspandirea virusului.

Coronavirusul se poate transmite pe aceasta cale si autoritatile din China se tem sa nu se raspandeasca mult mai rapid in acest fel.

Oficialii guvernului chinez au ordonat bancilor sa spele banii. Bancnotele vor fi dezinfectate cu lumina ultravioleta si temperaturi ridicate, dupa care vor fi pastrate in carantina timp de doua saptamani.

Bancnontele din zonele de risc maxim vor fi arse direct, spun cei de la Global Times. Sumele risipite pana in acest moment s-ar ridica la 600 de milioane de euro, cash.

Pentru a echilibra balanta, guvernul din China a spus ca va elibera 4 miliarde de yuani, peste 500 de milioane de euro numerar, in bancnote noi.

Momentan, utilizarea numerarului in provinciile cu risc ridicat a fost suspendata.

Peste 1800 de persoane au decedat pana in prezent din cauza coronavirusului si alte 73.000 sunt infectate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!