Cel mai bogat fotbalist din lume s-a accidentat! Averea sa e de 20 de miliarde de euro, dar are un salariu mai mic decât starurile din Superligă 

Faiq Bolkiah FC Ratchaburi Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Februarie 2024, 09:39
Data actualizarii: Marti 20 Februarie 2024, 09:39

Faiq Bolkiah (25 ani) este, de departe, cel mai bogat fotbalist din lume, având o avere de 20 de miliarde de dolari. 

Deși are o avere de invidiat datorită faptului că este fiul prințului Jefri și nepot al sultanului Hassanal din Brunei, țara cu cel mai mare PIB din lume pe cap de locuitor, Bolkiah și-a dorit să își facă un nume pe cont propriu în fotbal. Până acum, jucătorul nu a reușit însă să se impună, deși a trecut întâi pe la cluburi precum Chelsea și Leicester, iar apoi la Maritimo din Portugalia. 

A ajuns la Chonburi FC din Thailanda, însă nu i s-a oferit un nou contract, iar în vara anului trecut a semnat cu FC Ratchaburi, tot din prima ligă thailandeză. Bolikiah, care evoluează ca winger, s-a accidentat după 14 meciuri jucate în echipa thailandeză, unde a fost mai mult rezervă, scrie marca.com

Faiq Bolkiah s-a accidentat serios în meciul cu Police Tero

Jucătorul a fost dus la spital după accidentarea suferită la picior în timpul meciului cu Police Tero. Președintele clubului, Tanawat Nitikanchana, a confirmat accidentarea și i-a transmis un mesaj. 

„Azi e cea mai tristă zi. Fratele meu, prințul Faiq Jefri Bolkiah, s-a accidentat în timp ce juca pentru noi. Știu că probabil ești în șoc și simți o mare durere, însă trebuie să știi că vom fi alături de tine la fiecare pas până când vei îmbrăca din nou tricoul dragonului și vei marca goluri din nou pentru noi. Chiar dacă ești doar de opt luni alături de noi, sunt sigur că toți din club și fanii te iubesc. Așteptăm ziua în care te vei întoarce mai puternic ca niciodată”, a spus Nitikanchana citat de iberici. 

Cine este Faiq Bolkiah și ce salariu infim are 

Născut la Los Angeles, în SUA, Faiq Bolkiah s-a mutat în Anglia când avea doar un an. A frecventat cele mai bune școli din Regat și a început să joace fotbal la Woolton Hill Argyle, apoi la Newbury și Southampton. Din Anglia a plecat la Marítimo, unde i s-a promis că va evolua constant, dar până la urmă nu a prins niciun minut pentru prima echipă a portughezilor.

Într-unul din puținele interviuri acordate, pentru publicația FourFourTwo, Faiq Bolkiah spunea că idolul său este brazilianul Ronaldo și se descria drept „un jucător rapid”. „Îmi place să creez. Joc și extremă, și număr zece. Îmi place jocul direct și vreau să marchez goluri”, declara el.

Potrivit datelor existente despre contractele oferite de clubul Ratchaburi, Faiq Bolkiah are un salariu lunar de circa 11.500 de euro. Adică de aproape trei ori mai puțin decât Florinel Coman, de la FCSB, care câștigă 30.000 de euro pe lună. 

Faiq Bolkiah deține însă o avere de 20 de miliarde de dolari. Tatăl său, Jefri Bolkiah, este faimos pentru excesele sale. Fratele sultanului avea la un moment dat 2.300 de mașini, inclusiv o flotă de Bentley, Ferrari și Rolls-Royce. Deținea un elicopter, opt avioane private, printre care și un Boeing 747, și diamante estimate la sute de milioane de dolari.

Jefri a cheltuit 7 milioane de dolari pe un covor țesut cu aur și pietre prețioase. Când Faiq a împlinit șapte ani, prințul l-a adus la petrecere pe Michael Jackson, cu un avion privat. I-a plătit atunci starului 17 milioane de dolari. Se spune că, timp de zece ani, Jefri a cheltuit zilnic câte 500.000 de dolari. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!