Tenis

BLOCATI IN PROPRIA TARA DE CORONAVIRUS | Barajul de Cupa Davis, Romania vs. China, in pericol sa nu se joace din cauza epidemiei

Oficialii FRT asteapta decizia pe care o vor lua reprezentantii Federatiei Internationale de Tenis in acest sens. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020, 18:35
Data actualizarii: Luni 17 Februarie 2020, 18:43

Programat pentru 6-7 martie la Piatra Neamt, play-off-ul grupei Mondiale I dintre Romania si China s-ar putea sa nu se mai dispute, intrucat delegatia chineza nu a primit permisiunea de a parasi tara, in contextul epidemiei de coronavirus. 

"Federatia Chineza a transmis deja ca nu poate veni, a trimis un mail la Federatia Internationala de Tenis in data de 7 februarie. Ultimul cuvant apartine Federatiei Internationale, ei hotarasc daca se amana sau pierd meciul. Chinezii nu au cerut o amanare, ei au anuntat ca nu pot iesi din tara pana la sfarsitul lui aprilie din cauza epidemiei de coronavirus. Delegatia era formata din 16 persoane, si e posibil ca doar 2-3 jucatori sa fie in afara Chinei", a spus George Cosac, vicepresedinte al Federatiei Romane de Tenis. 

Coronavirusul impiedica desfasurarea Cupei Davis


„Nu avem o informare oficiala din partea ITF cu privire la meciul cu China, dar stim ca exista o corespondenta intre Federatia Romana de Tenis si ITF pe acest subiect. Exista posibilitatea ca aceasta intalnire sa nu se joace. Asteptam un anunt oficial din partea federatiei",
a spus Horia Tecau, cel mai valoros jucator al lotului actual. 

Nu ar fi insa prima oara cand anumite partide din competitii internationale de tenis ar fi amanate. In februarie, play-off-urile de Fed Cup ale zonelor Asia si Oceania din 7-8 februarie au fost reprogramate pentru inceputul lunii martie si vor avea loc in Emiratele Arabe Unite. 

Modifică setările cookies