Carlos Arthur Nuzman inchisoare Jocurile Olimpice 2016 Rio de Janeiro Sergio Cabral Sporturi

L-a turnat guvernatorul! Zeci de ani de pușcărie primiți de oficialul care a dat mită pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Rio

A cumpărat voturi pentru ca Olimpiada să se desfășoare în Brazilia.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Noiembrie 2021, 14:34
Data actualizarii: Vineri 26 Noiembrie 2021, 14:41

Carlos Arthur Nuzman (79 de ani), președintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro și președinte timp de peste două decenii al Comitetului Olimpic Brazilian, a fost condamnat ieri la 30 de ani și 11 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Nuzman a fost condamnat pentru spălare de bani, evaziune fiscală și organizarea unui grup criminal, totul pornind de la cumpărarea voturilor pentru ca orașul Rio de Janeiro să fie ales gazda Olimpiadei de vară din 2016. 

Avocații apărării au anunțat că vor face apel.

A fost condamnat și guvernatorul statului Rio de Janeiro, care însă a colaborat cu procurorii

Leonardo Gryner, directorul de operațiuni al Jocurilor Olimpice din 2016, a primit 13 ani și 10 luni de închisoare, iar guvernatorul de atunci al statului Rio de Janeiro, Sergio Cabral, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni, ambii pentru corupție și participare într-o organizație criminală. 

Politicianul se află deja în închisoare pentru alte nereguli și a ajuns la un acord de colaborare cu procurorii, cărora le-a livrat informații utile în ancheta legată de Jocurile Olimpice de la Rio.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!