EXCLUSIV Carmen Bunaciu, despre David Popovici: "Este în urcare. Dar trebuie să avem toți grijă de el"

david popovici carmen bunaciu Carmen Bunaciu - David Popovici inot jo 2024 Sporturi David Popovici
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 11:54
Data actualizarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 11:54

David Popovici este marea speranță a României pentru obținerea medaliilor de aur la JO 2024.  

Carmen Bunaciu (61 de ani), fostă mare înotătoare a României, multiplă medaliată la Campionatele Mondiale, Europene, Naționale și Universiade, crede că natația românească trece printr-un reviriment neașteptat. De asemenea, actuala antrenoare și comentatoare sportivă crede că David Popovici (18 ani), vârful de lance al actualei generații de excepție din înotul autohton, nu și-a atins potențialul maxim cu rezultatele înregistrate anul trecut.

"Rezultatele din ultimii doi ani au fost mai mult decât ne așteptam"

"Sunt minunate aceste rezultate ale înotătorilor români, și cele de la seniori, și cele de la juniori. Sunt extraordinare, pentru că vin după foarte multă muncă. Avem sportivi foarte talentați și antrenori entuziaști. Sper ca toți să fie sănătoși și să aibă aceeași plăcere de a se antrena și de a concura. 

  • David Popovici

Rezultatele din ultimii doi ani au fost mai mult decât ne așteptam. Mult mai bine. E o bucurie uriașă că înotul românesc a revenit în elită. Mă bucură și organizarea Campionatelor Europene de juniori de anul trecut. S-a creat o emulație în țara noastră în privința înotului, care cred că face foarte mult bine acestui sport. De altfel, cred că nu doar înotul se află într-un reviriment, ci întregul sport românesc. 

Secretele acestei generații cred că sunt dăruirea, modestia, activitatea făcută cu sufletul și, nu în ultimul rând, talentul dat de Dumnezeu. Până acum aveam talent, dar cred că aceasta e o generație care a conștientizat că fără muncă multă și constantă nu se poate face performanță la cel mai înalt nivel. 

"Infrastructura încă nu e la nivelul dorit de noi, dar lucrurile se mișcă"

Infrastructura încă nu e la nivelul dorit de noi, dar lucrurile se mișcă. S-au mai inaugurat bazine, așteptăm să se mai modernizeze altele. Sper să se continue programul acesta de îmbunătățire a infrastructurii, pentru că înotul este un sport important, chiar dacă nu îl faci pentru performanță.

Ar trebui să fie mai ușor să mărim simțitor numărul de bazine de înot, mai ales în marile orașe, odată cu această emulație care a cuprins România, după rezultatele lui David Popovici și ale celorlați sportivi. Știm că există o anumită birocrație, construcția unui bazin necesită multe acte și multe aprobări, dar cred că situația se îmbunătățește, ușor-ușor.  

"Eu cred că David Popovici este în urcare, încă are rezerve"

Sperăm ca această perioadă bună să ne aducă și medalii la Olimpiada de la Paris, din 2024. Sperăm să fim în lupta pentru medalii. Dar acolo e o competiție specială, organizată la fiecare patru ani. Fiecare țară și fiecare sportiv își dorește o medalie, iar obținerea ei ține de factori variați. Nu va fi ușor, dar avem copii foarte buni. 

Eu cred că David Popovici este în urcare, este încă pe o pantă ascendentă, are potențial să se mențină în topul înotului mondial și să atingă alte rezultate foarte bune. Cred că încă are rezerve de energie și motivația necesară. Îi doresc din tot sufletul să continue acest drum fabulos. E un sportiv de mare valoare și trebuie să avem toți mare grijă de el, de la antrenori și conducători de club și până la presă și oficialii din sport", a declarat Carmen Bunaciu pentru Sport.ro.

Text - Gabriel Chirea 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!