VIDEO EXCLUSIV Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!” 

Carmen Bunaciu este impresionată de performanțele obținute de David Popovici, la Campionatul Mondial din Budapesta. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 11:12
Data actualizarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 11:55

David Popovici (17 ani) este omul momentului în sportul românesc.

Înotătorul de la CS Dinamo a câștigat aur la Campionatul Mondial din Budapesta, în proba de natație de 200 m liber, și este favorit să obțină aceeași performanță și la 100 m liber, după ce Caeleb Dressel (25 ani) și-a anunțat retragerea încă din semifinală. 

  • David Popovici

Carmen Bunaciu (60 ani) consideră că succesul sportivului legitimat la CS Dinamo se datorează parinților săi, dar și antrenorului, care a ajutat la dezvoltarea sa în ultimii 9 ani. Totodată, fosta sportivă laudă maturitatea de care dă dovadă David Popovici și modul în care gestionează succesul. 

Carmen Bunaciu: „Nu-mi vine să cred cât de înțelept este David”

„Este un băiat fantastic, foarte muncitor, un talent uriaș. A fost mult susținut de părinți, a dat peste un antrenor care a crescut cu el, îl antrenează de nouă ani, Adrian Rădulescu, care acum are 32 de ani. Acum nouă ani abia ieșise de pe băncile facultății.

Este doctor în sport și au o chimie foarte bună, se înțeleg foarte bine, se stimulează reciprioc. Maturitatea lui David ne-a uimit. Nu-mi vine să cred cât de matur și înțelep este.

Când apare la bazin (n.r. David Popovici) este mereu înconjurat de copii, care-și doresc și ei să ajungă la fel ca el. Le va fi foarte greu, pentru că un asemenea talent nu știu când se va mai naște”, a declarat Carmen Bunaciu la Ora Exactă în Sport, la PRO Arena. 

Prima medaliată a României la campionatele mondiale -  bronz în 1982 - este de părere că, pe lângă performanță, înotul contribuie și la sănătate, iar singura soluție ar fi să se construiască mai multe bazine. 

„Să se construiască bazine, altă soluție nu văd. Sigur, e nevoie de investiții serioase, dar investim nu numai în performanță, ci și în sănătate.

Există câteva bazine didactice care sunt arondate pe lângă școli, acolo se va putea dezvolta această bază a înotului. În înot durează foarte mult să formezi un sportiv, de la inițiere, perfecționare, până la marea peformanță, este un drum de vreo 10 ani, ceea ce este foarte mult”, a precizat Carmen Bunaciu.

Carmen Bunaciu - palmares

* Bronz la CM din 1982, la 200 metri spate, prima din istoria natației românești la un Campionat Mondial

* Cinci titluri de campioană mondială universitară, două la Ciudad de Mexico, în 1979, două la București în 1981 și unul la Kobe, în 1985, toate în probele de spate

* Trei medalii de bronz la Campionatele Europene, în 1977 – 200 metri spate, 1981 – 100 metri spate și 1983 – 100 metri spate

* Trei locuri patru în probele de spate la Jocurile Olimpice din 1980 și 1984

* 70 de titluri de campioană națională

* peste 100 de recorduri naționale

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!