Tatăl lui David Popovici, întrebat dacă înotul este un sport scump: "Există multe feluri de a practica acest sport"

david popovici cheltuieli CS Dinamo inot Mihai Popovici Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 10:39
Data actualizarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 10:39
Campionul mondial și olimpic se va antrena la Tenerife, în perioada următoare. 

Mihai Popovici, tatăl înotătorului David Popovici, a fost numit manager al Academiei de Înot de la CS Dinamo. Acesta a dezvăluit cât costă inițierea în înot, dar și la cât se ridică cheltuielile lunare pentru un junior de mare perspectivă. 

"Miza medicală era mult peste valoarea plătită în bani"

"Încerc să îmi amintesc cum am perceput eu situația atunci când David s-a apucat de înot. Banii au fost atunci cea mai mică problemă și nu eram cei mai bogați oameni din lume. Miza medicală era mult peste valoarea plătită în bani. Valoarea medie pentru un părinte, care vrea să-și ducă copilul la înot, baleiază între 500 și 1.000 de lei. În mod uzual. 

Dacă părinții vor dori să cumpere cele mai performante costume copiilor de la 5 ani, lucrurile încep să se expandeze. Dar nu e indicat și noi nu încurajăm asta. Există multe feluri de a practica înotul, iar alegerea unei variante ca Dinamo este una dintre cele mai bune posibile. Noi vom încuraja dezvoltarea, și în special dezvoltarea mentală, pentru ca un atlet să aibă o fundație solidă în acest sens. Cred că, de multe ori, diferența dintre David și adversarii săi, s-a făcut la nivel mental. 

Nivelul de performanță atrage rapid sposori și ajutor guvernamental

Înotul nu e unul dintre cele mai scumpe sporturi, dimpotrivă, este unul dintre sporturile mai puțin scumpe. În plus, este sportul cu cel mai mic risc de accidentare dintre toate sporturile și care dezvoltă cel mai armonios corpul.

Când un sportiv ajunge un candidat cu șanse la medalii la nivel european de juniori, cheltuiala uzuală ajunge undeva la 500 și 1.000 de euro pe lună. Dar vorbim de un nivel care se atinge foarte rar și care, odată atins, atrage destul de repede sponsori și parteneri din zona guvernamentală. Nu știu cât mai costă pregătirea lui David, pentru că de el se ocupă acum CS Dinamo, COSR, MTS și Federația Română de Înot și Pentatlon Modern", a declarat Mihai Popovici.   

Text și foto - Gabriel Chirea
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!