Spania

„Barca se află sub sechestrul psihologic al lui Perez!” Declarații neașteptate din Spania și atac la marile puteri 

Președintele ligii spaniole a vorbit despre situația cluburilor de top din Spania. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 14:48
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 14:50

În Spania se desfășoară un „război” între Barcelona, Real Madrid și Liga Profesionistă. Ruptura s-a produs odată cu apariția SuperLigii, acolo unde primele două cluburi ca importanță din Spania fac parte din echipele fondatoare. Din cele 12 cluburi înscrise inițial au rămas doar Real, Barcelona și Juventus, celelalte preferând să abandoneze, însă cele trei se mențin tare pe poziții. 

Relațiile cu UEFA, FIFA, dar și cu oficialii Federațiilor și ai Ligilor, s-au răcit, iar acum, Javier Tebas a venit cu o serie de dezvăluiri și „acuzații” la adresa marilor puteri din La Liga. 

Șeful ligii spaniole a vorbit într-un interviu pentru cotidianul SPORT, iar acolo a făcut mai multe afirmații care au atras atenția. 

„La Barca e un sechestru psihologic din partea lui Florentino!”

Tebas a început prin a povesti relația pe care a avut-o cu fostul președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, cel care a aprobat inițial proiectul SuperLigii. 

„Cu Bartomeu am avut o relație și bună și rea, până în punctul în care m-a denunțat o dată la Comisia de Disciplină. Iar la ședințele din ultimii ani, vota întotdeauna împotrivă, alături de Madrid. Am senzația că la Barcelona este un sechestru psihologic din partea lui Florentino și a madrilenilor, ca un complex de inferioritate. 

Laporta a folosit drept argument faptul că Barca a rămas în afara Cupei Europene în anii '50 și că nu voia să se întâmple același lucru. Asta te duce la un sechestru psihologic, cel despre care vorbeam, l-am văzut cu Bartomeu și continui să îl văd cu Laporta. 

Cred că Florentino este un tip extrem de inteligent, iar Jose Angel Sanchez, directorul său general, este cel mai empatic din fotbalul european. Am ajuns în acel punct încât la o cină legată de Trofeul Joan Gamper se afla Florentino. Cine și-ar fi putut imagina așa ceva? Nu înseamnă că Laporta și Florentino nu pot avea o relație, însă Barca a fost în favoarea acordului CVC fix până în momentul în care Real Madrid a spus nu”, a declarat Tebas. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies