„El și Perez l-au convins pe Laporta să îl dea afară pe Messi!” Noi detalii ireale de la Barca! Cine a decis totul 

Leo Messi Barcelona Florentino Perez Joan Laporta Spania „El și Perez l-au convins pe Laporta să îl dea afară pe Messi!” Noi detalii ireale de la Barca! Cine a decis totul
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 10 August 2021, 08:00
Data actualizarii: Marti 10 August 2021, 18:37

Anunțul plecării lui Leo Messi (34 ani) de la Barcelona, după 21 de ani, a șocat lumea fotbalului!

Problemele financiare ale catalanilor și plafonul salarial din La Liga au fost argumentele cu care președintele Laporta a explicat decizia de a renunța la Messi, deși joia trecută urma să semneze prelungirea. 

Anunțul despărțirii de el a venit ca un șoc, mai ales că ambele părți ajunseseră la o înțelegere, iar argentinianul acceptase să își reducă salariul la jumătate. Cu toate astea, Laporta a spus la conferința de presă că nu își dorește să intre în jocul președintelui din La Liga, Javier Tebas, și să accepte fondul de investiții venit din partea CVC, din cauză că nu își dorea să pună ipotecă clubul pe o perioadă de 50 de ani. 

  • „El și Perez l-au convins pe Laporta să îl dea afară pe Messi!” Noi detalii ireale de la Barca! Cine a decis totul

Tebas a venit cu dezvăluiri, susținând că luase legătura cu președintele catalanilor încă de pe 14 iulie, iar acesta fusese de acord cu banii veniți de la CVC, mai ales că astfel l-ar fi putut înscrie cu ușurință pe Messi. 

Jaume Llopis, fost membru al comisiei Espai Barca, și-a dat demisia la câteva ore de la conferința emoționantă a lui Messi, iar acum a venit cu dezvăluiri șocante legate de motivul pentru care Laporta a luat decizia de a-l înlătura pe argentinian. Socio al clubului de 66 ani, Llopis a demis doar pentru a spune tot ce se întâmplă.

„M-am văzut obligat să îmi dau demisia pentru că Laporta m-a dezamăgit, nu și-a îndeplinit principalul obiectiv de la alegeri, acela de a-l convinge pe Messi, dar și pentru a avea libertatea de a fi aici și să spun ceea ce cred. Ca socio al clubului, avem dreptul să știm adevărul legat de ce s-a întâmplat. 

Există o lipsă totală de transparență în procesul ăsta. Nu e posibil ca joi avocații ambelor părți să fie pregătiți să semneze și când ajunge Jorge Messi, Laporta îi spune că nu există negocieri, că totul a picat și rupe și acordul cu CVC. Vrem să știm ce s-a întâmplat în aceste ore de a dus la schimbarea radicală a lui Laporta”, a spus Llopis pentru Cadena SER

„L-a amenințat pe Laporta cu demisia! Ei l-au convins să îl dea afară pe Messi”
 

Mai mult, acesta a subliniat importanța în club pe care o are Ferran Reverter, noul CEO al Barcelonei, în toată această situație. 

„Chiar Messi a spus-o cu cuvintele lui: 'mi-am scăzut salariul la 50% și nu mi-au mai cerut altceva'. CVC nu este un fond înșelător, cum s-a spus, este un fond serios. Este adevărat că primul contract nu era de acceptat, după cum spunea Laporta, însemna să pună ipotecă drepturile audiovizuale ale clubului, însă CVC erau dispuși să negocieze. Nici asta nu au negociat.

Pe Laporta l-au convins Ferran Reverter, noul CEO, și Florentino Perez. Avem și circumstanța că Ferran Reverter este prieten de mult timp cu Florentino Perez și amândoi îl conving pe Laporta, care se schimbă radical și nu mai vrea să negocieze. 

Ceea ce e surprinzător e că rămân 25 de zile până la finalul perioadei de mercato, era timp pentru a găsi soluții. Refuză să negocieze cu Messi și cu CVC. Ar fi soluția perfectă pentru Florentino Perez, putem să întărim Realul cu Mbappe. 

Noul CEO conduce mult. Înțeleg că totul trece pe la el, el trebuie să semneze totul, nu președintele, iar el l-ar fi amenințat pe Laporta că își dă demisia, și are un contract blindat, dacă semnează cu CVC. Laporta s-a văzut presionat de CEO și pe cealaltă parte de Florentino. Amândoi l-au convins că trebuie să îl dea afară pe Messi și să nu semneze cu CVC”, a adăguat Llopis. 

Fostul angajat al clubului a dezvăluit și că fratele lui Laporta l-a jignit, iar singurul jucător care a acceptat din inițiativă proprie să își reducă salariul a fost Gerard Pique.   

Președintele La Liga, reacție dură după dezvăluiri
 

În urma dezvăluirilor făcute de Llopis, Javier Tebas a repostat replicile acestuia pe contul său de Twitter și a avut o reacție dură.

„Asta începe să se clarifice...cine conduce la Barcelona? Fără Messi și fără 270 de milioane de euro, planul perfect...”, a scris Tebas pe Twitter. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!