Fotbal extern

Perez neagă implicarea în ruptura Messi - Barca! Mesaj dur pentru Llopis: „Să-și retragă imediat afirmațiile!”

Preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, a negat că a influenţat decizia clubului FC Barcelona de a permite plecarea fotbalistului Lionel Messi.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 August 2021, 00:34
Data actualizarii: Joi 12 August 2021, 00:47

Messi a semnat marţi cu Paris Saint-Germain, despărţindu-se după mai bine de două decenii de FC Barcelona, echipa cu care a cucerit 35 de trofee.

Preşedintele Barcei, Joan Laporta, a explicat în urmă cu aproape o săptămână cu nu îi poate prelungi contractul lui Messi din cauza condiţiilor impuse de fair-play-ul financiar.

Jaume Llopis, fost responsabil al proiectului Espai, legat de renovarea stadionului Camp Nou, a demisionat însă după plecarea lui Messi, acuzându-l pe Laporta că s-a plecat în faţa voinţei lui Perez.

"Plecarea lui Messi este o mişcare care îl ajută pe Florentino. Închipuiţi-vă că Mbappe vine acum la Real Madrid", a declarat Llopis pentru ziarul La Vanguardia.

"Laporta a fost convins de noul director general Ferran Reverter că nu poate semna acordul cu fondul CVC şi să menţină pactul cu Perez referitor la Super Ligă. Este o coincidenţă că Reverter este vechi prieten cu Perez şi că împreună au reuşit să-l convingă pe Laporta să se răzgândească şi să pună capăt negocierilor", a spus el.

Într-un comunicat publicat de Real, Perez a insistat că nu l-a întâlnit decât de două ori pe Reverter, prima oară în urmă cu patru luni, a doua oară sâmbătă, la o cină la care au mai fost prezenţi Laporta şi preşedintele lui Juventus Torino, Andrea Agnelli.

Florentino Perez

Perez a subliniat că la acea dată Barcelona anunţase deja despărţirea de Messi.

"Astfel, este imposibil ca eu să fi avut vreo influenţă asupra plecării lui Messi sau asupra oricărei alte decizii luate de Barcelona", a declarat Perez.

"Sper că Jaume Llopis va retracta cât mai curând afirmaţiile sale care nu corespund adevărului", a adăugat preşedintele grupării madrilene.

Real şi Barcelona au respins acordul dintre Liga spaniolă de fotbal (LaLiga) şi fondul de investiţii CVC. LaLiga a parafat, pe 4 august, un acord cu CVC pentru a vinde 10 la sută din capitalul său în schimbul sumei de 2,7 miliarde euro.

Real, Barcelona şi Juventus sunt cele trei cluburi care continuă să susţină ideea unei Super Ligi Europene. AGERPRES

Modifică setările cookies