OPINIE / Neymar, urmatorul furioclasse? E mai degraba coleg de palier cu Florin Tanase

OPINIE / Neymar, urmatorul furioclasse? E mai degraba coleg de palier cu Florin Tanase

Marti 03 Iulie 2018, 11:00

Neymar este unul dintre putinii fotbalisti considerati de inalta clasa, care a ridicat simularea la rang de mare arta.

Pe Instagram Sport.ro ai cele mai tari imagini din sport!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Neymar e considerat de multi ca urmatorul mare fotbalist al planetei, cel care va umple golul lasat de retragerile lui Messi si Cristiano Ronaldo. Dar, deocamdata, ceea ce realizeaza brazilianul cu mingea la picior, prin driblinguri si executii, pierde la capitolul fair-play si printr-o atitudine de miserupism. Simularile lui Neymar si amplificarea contactelor fizice au intrat in folclorul fotbalului mondial, la fel ca in cazul fecesebistului Florin Tanase in Liga 1 mioritica, iar imaginea care imi vine in minte prima data, cand ma gandesc la el, este a unui pisoias, care plange dupa ulcica de laptic, sau a unui Chihuahua rasfatat de stapana, care incepe sa chelalaie frenetic, cand se aproprie maidanezul blocului de el.

Neymar e primul dintre sportivii considerati cei mai buni fotbalisti din lume, care refuza total contactul fizic si pare sa cada si daca il calca adversarul pe umbra. Ronaldo, Zidane, Rivaldo, Figo, Beckham, Nedved, Ronaldinho, Sevcenko, Lampard, Henry, Gerrard, Cannavaro, Kaka, Cristiano Ronaldo sau Messi, cativa dintre jucatorii exceptionali care au avut un cuvant de spus in fotbalul mondial in ultimii 20 de ani, si-au facut un titlu de glorie din faptul ca, pe langa viteza, tehnica sau executiilor lor, nu se dadeau in laturi de la lupta barbateasca cu adversarii si nu simulau lovituri. Lipsa de virilitate din evolutiile lui Neymar si impresia ca nu se ridica din pat dimineata, daca nu ii trece cineva un teanc de dolari pe sub nas, probabil anunta o efeminare din ce in ce mai pronuntata in fotbalul mondial, urmand ca acest comportament de topire a vigorii sa fie copiata de cat mai multi jucatori, din moment ce brazilianul a devenit deja model de freze, tatuaje si fite pentru multi tineri.


Autor: Gabriel ChireaVIDEO PROTVPLUS.RO

RADET, o anchetă despre prostie şi corupţie. Cât valorează apa pierdută în subsolul Bucureștiului
BRAT