BELGIA - JAPONIA, CUPA MONDIALA 2018 | Motivul pentru care japonezii nu au exersat lovituri de la 11 metri: "E imposibil!"

BELGIA - JAPONIA, CUPA MONDIALA 2018 | Motivul pentru care japonezii nu au exersat lovituri de la 11 metri: "E imposibil!"

Urmareste AICI Belgia - Japonia la Cupa Mondiala 2018! 


Japonezii spera sa dea si ei marea lovitura la Mondial, dupa ce s-au calificat in optimi la cartonase in dauna Senegalului.

Optimile au produs deja un mare soc, Rusia calificare la penalty-uri in dauna Spaniei, una din marile favorite ale turneului. Si Croatia a ajuns in sferturi datorita loviturilor de departajare, dupa ce Schmeichel a inchis poarta danezililor la un 11 metri in prelungirile partidei.

Japonezii spera si ei sa trimita una din favorite acasa - Belgia, insa nu au exersat lovituri de la 11 metri inainte de meci.

"Noi nu am exersat niciodata penalty-uri ca echipa. Nu cred ca este util sa antrenezi asa ceva, jucatorii s-au antrenat pe cont propriu, insa nu si ca echipa. E imposibil sa recreezi presiunea de la penalty-uri. Ce simt jucatorii in momentele alea este unic si doar ei stiu", a spus selectionerul japonez Akira Nishino.

Nishino a recunoscut ca le-a cerut jucatorilor sai sa nu atace in meciul cu Polonia si sa fie atenti la cartonase. In final, doua cartonase galbene au facut diferenta in grupa H, iar Japonia a atins optimile la MOndial dupa 16 ani.


''A fost o decizie foarte dificil de luat, a declarat Nishino dupa meciul de la Volgograd. Am decis sa mentinem situatia din meciul nostru si sa mizam mai degraba pe celalalt meci. Mesajul final trimis catre jucatori a fost sa stea la cutie, ei au fost fideli si au respectat decizia. A fost dificil, pentru ca stilul meu este orientat spre atac. Dar conjunctura m-a fortat sa iau aceasta decizie. A fost poate regretabil, dar in acel moment nu aveam alt plan. Nu sunt multumit de cum am jucat, dar am vrut sa ne calificam in optimi si asta a parut cel mai bun plan''.


Urmareste AICI Belgia - Japonia la Cupa Mondiala 2018!

VIDEO PROTVPLUS.RO

LIVE UPDATE. Situaţia cazurilor de coronavirus din România, luni 30 martie. 44 de decese, 1.952 de cazuri
BRAT