Cupa Mondiala 2018

Le-a stricat Macron PARADA francezilor? "S-au simtit jigniti si au protestat!" Ce s-a intamplat la revenirea campionilor

Francezii veniti sa-i intampine pe campionii mondiali pe Chapms-Elysees au plecat dezamagiti acasa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Iulie 2018, 18:45
Data actualizarii: Miercuri 18 Iulie 2018, 18:53

Presedintia Frantei a dezmintit vineri ca a cerut selectionatei de fotbal, noua campioana mondiala, sa grabeasca desfasurarea paradei care a avut loc pe Champs-Elysees, relateaza DPA.

Fanii s-au simtit jigniti si au protestat pentru modul rapid in care autobuzul deschis cu campionii mondiali a trecut pe Champs-Elysees, astfel ca publicul a avut putin timp la dispozitie sa savureze acest moment, dupa ce a asteptat timp de patru ore trecerea eroilor sai.

Lumea s-a intrebat daca parada, pe care ziarul ''Le Canard Enchaine'' a descris-o ca pe ''o cursa de Formula 1'', nu a fost zorita pentru ca presedintele Emmanuel Macron ii astepta pe jucatori la o receptie, care era deja in urma cu 2 ore, la Palatul Elysee.

''O dezmintire formala: nu a existat nicio cerere de a accelera trecerea pe Champs-Elysees'', a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei franceze, Bruno Roger-Petit, pe Twitter.

Seful politiei pariziene, Michel Delpuech, a argumentat ca drumul de 12 minute parcurs de autobuz pe Champs-Elysees nu a fost rapid in mod particular, iar pe distanta de 1,3 km, s-a circulat cu o viteza de 6,5 km/h. Delpuech si-a aparat si decizia de a bloca accesul publicului pe bulevard prin bariere, ceea ce a permis autobuzului sa aiba cale libera in fata.

In Belgia si Franta, ai caror fani au sarbatorit de asemenea performanta nationalelor la CM 2018, autobuzele si-au croit cu greu drum prin multimea care i-a inconjurat pe jucatori, scene similare cu cele de la primul triumf al Frantei, din 1998.

Seful politiei a adaugat ca autoritatile si-au invatat lectia din 1998 si de teama atacurilor teroriste, soldate cu 240 morti incepand cu 2015 in Franta, s-au luat masuri stricte de securitate.

Modifică setările cookies