VIDEO EXCLUSIV „Să nu vină la națională dacă nu au asta!” Reacție tranșantă a unui conducător din Liga 1 pentru tinerii fotbaliști 

Unul dintre patronii din Liga 1 a vorbit despre situația tinerilor fotbaliști din România. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 30 Octombrie 2021, 11:15
Data actualizarii: Sambata 30 Octombrie 2021, 11:27

Valeriu Iftime este deja cunoscut ca fiind unul dintre oamenii vocali din fotbalul românesc. Patronul lui FC Botoșani a vorbit recent despre situația tinerilor jucători, după incidentul de la naționala de tineret, acolo unde câțiva dintre fotbaliștii convocați de Bratu au fost implicați într-un scandal în avion. 

Finanțatorul a vorbit despre necesitatea educației fotbaliștilor români, punctând că examenul de Bacalaureat ar trebui să fie impus tuturor fotbaliștilor. Mai mult, Iftime a venit și cu o propunere, spunând că ar trebui să li se impună tinerilor jucători să aibă BAC-ul luat pentru prezența la națională. 

„Aș face ca și cu certificatul verde!”

„Îl știu foarte bine pe Cîmpanu, cred că și el are restanțe mari. Dacă nu au terminat BAC-ul, aș face ca și cu certificatul verde, nu ai BAC-ul luat, să nu vină la națională. Școala nu e ceva întâmplător. Toți oamenii mari au școală, doar la noi nu prea au. 

Mihai Stoica a făcut o observație care să îi placă domnului Becali, nu cred că el crede așa ceva. La Hagi nu fac școală? Nu au timp? Să fim serioși...”, a spus Valeriu Iftime la PRO X. 

„Școala poate fi un factor perturbator!”

Mihai Stoica declara recent, întrebat despre importanța școlii în viața tinerilor jucători, că le-ar putea perturba prestațiile. 

„Mi-ar conveni ca jucătorii să fie foarte buni la școală, dar pentru mine prioritatea este fotbalul. Dacă un fotbalist este stresat de școală, nu-l forțezi! De exemplu, Pantea, jucătorul nostru împrumutat la Hermannstadt, nu e bun la școală, dar dacă îl întrebi cine joacă fundaș stânga la Bayern, ce nație e, când a fost născut, știe! 

Între a studia chimie și a studia Bayern Munchen, prefer să studieze Bayern Munchen. Vreau ca jucătorul să fie concentrat 100% la fotbal. Școala poate fi un factor perturbator. În schimb, e important ca jucătorii să știe o limbă străină, mă interesează ca jucătorii tineri să învețe engleza, de exemplu”, a declarat Mihai Stoica în urmă cu ceva timp. 

Modifică setările cookies