OFICIAL ”Și-a prezentat demisia” rapid! Anunțul mult așteptat despre antrenor a fost făcut de club

Kleiton Lima demisie hartuire sexuala santos Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 09:50
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 09:53

Kleiton Lima s-a despărțit de Santos după acuzațiile de hărțuire sexuală.

Clubul brazilian Santos a anunţat demisia lui Kleiton Lima, antrenorul echipei sale feminine, în urma unei mişcări de protest legate de acuzaţiile de hărţuire sexuală şi psihologică formulate anul trecut de mai multe jucătoare, relatează AFP.

"Pentru a-şi proteja familia, integritatea şi însuşi clubul Santos, Kleiton Lima şi-a prezentat demisia", a explicat clubul din sud-estul statului Sao Paulo într-un comunicat. "De la recrutarea sa, el a fost ţinta criticilor şi chiar a ameninţărilor cu moartea în ultimele zile, din cauza unor acuzaţii care datează de anul trecut", a precizat clubul.

Kleiton Lima, în vârstă de 49 de ani, a părăsit Santos în septembrie anul trecut, când conducerea clubului a primit 19 scrisori anonime de la jucătoare care îl acuzau de "hărţuire morală şi sexuală".

Antrenorul, care îşi susţine nevinovăţia, a fost repus în funcţie la începutul lunii aprilie, clubul susţinând că acuzaţiile nu au fost dovedite.

Revenirea sa a provocat un val de proteste din partea jucătoarelor de la mai multe echipe la sfârşitul săptămânii trecute, în a cincea etapă a campionatului brazilian. Mai multe dintre ele au afişat numărul 19 pe tricourile lor în timpul protocolului dinaintea meciului, o referire la numărul de scrisori anonime care îl acuză pe antrenorul lui Santos.

Altele şi-au pus mâinile la gură în semn de protest.

news.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!