Ripensia Timisoara Concordia Chiajna Cosmin Petruescu dumitru mihu liga 2 Liga 2

Antrenorul a dispărut cu o zi înaintea meciului! Cum s-a descurcat echipa din Liga 2 la partida cu Chiajna

Antrenorul principal al Ripensiei a lipsit de antrenamentul desfășurat cu o zi înaintea partidei cu Concordia Chiajna și a fost imediat concediat de club. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Septembrie 2021, 12:10
Data actualizarii: Luni 27 Septembrie 2021, 12:24

Ripensia Timișoara a rămas fără antrenor cu o zi înaintea partidei cu Concordia Chiajna. Tehnicianul Cosmin Petruescu nu s-a prezentat la antrenamentul de sâmbătă, în ziua premergătoare partidei cu locul al treilea din Liga 2, iar clubul a anunțat despărțirea de acesta.

Este al doilea astfel de episod, după cel din aprilie 2021, când cel supranumit "Conferențiarul" a lipsit de la ședința de pregătire de premergătoare partidei cu "U" Cluj, tot din cauza neînțelegerilor cu patronul Dumitru Mihu, conform surselor locale. Dacă în primăvară discuțiile cu finanțatorul au dat rezultate, acum antrenorul a fost de neînduplecat. 

Va fi înlocuit de un antrenor secund sau de Octavian Benga

Staff-ul lui Petruescu, format din "secunzii" Iulian Muntean și Călin Mada, antrenorul cu portarii Călin Frunză și prepatorul fizic Bogdan Ungureanu, a rămas pe loc și a pregătit meciul de duminică, dar Chiajna a câștigat partida cu 1-0, prin golul lui Valentin Lazăr (16), și a dominat ostilitățile.

Cel mai probabil, echipa timișoreană va fi lăsată pe mâna lui Iulian Muntean sau va fi preluată de Octavian Benga, care a părăsit în această vară staff-ul lui CSU Craiova, unde a îndeplinit funcția de antrenor secund pentru Corneliu Papură și Marinos Ouzounidis.

În acest moment, Ripensia ocupă poziția a 12-a în Liga 2, cu 9 puncte în 8 etape jucate, și a fost eliminată de Dinamo în "16"-imile Cupei României (0-1). În acest moment, există un parteneriat între Universitatea de Vest din Timișoara și FC Ripensia Timișoara.

Petruescu l-a promovat la seniori pe Pintilii

Cosmin Petruescu (43 ani) deține licența PRO, semnase cu Ripensia pe 8 iunie 2020 și avea un contract valabil până în vara anului 2023. El mai antrenase pe Auxerre Lugoj (unde i-a promovat pe Mihai Pintilii şi pe Ovidiu Mihalache), ACS Recaș, ACS Poli Timișoara, Vulturii Lugoj, CSM Lugoj și ASU Poli Timișoara. Absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din București (ANEFS), promoţia 2000, el a avut o activitate de 18 ani la nivel de juniori și este cadru didactic posesor al Gradului 1, de aceea și era considerat ideal pentru proiectul Ripensiei, care vrea să se concentreze pe talentele zonale. 

Sursa foto - @RipensiaTimisoara

Modifică setările cookies