Președintele FRF comentează situația antrenorilor fără licența PRO! Răspunsul lui Burleanu pentru Iosif sau Croitoru 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 August 2021, 19:09
Data actualizarii: Luni 30 August 2021, 23:50

Președintele Federației Române de Fotbal a comentat unul dintre subiectele momentului. 

Federația a emis recent un comunicat prin care anunța că antrenorii care nu dețin o licență PRO nu mai pot oferi indicații în timpul meciurilor. Tototadă, aceștia nu mai pot participa nici la conferințele de presă sau interviuri, iar în cazul în care nu se conformează, sunt pasibili de sancțiuni. 

În urma CEx-ului de luni, Răzvan Burleanu a susținut o conferință de presă, iar acolo a abordat și subiectul antrenorilor fără licență. În Liga 1 sunt mai mulți tehnicieni fără licența PRO care pregătesc echipele, printre ei se numără Marius Croitoru sau Mihai Iosif, care are un parcurs excelent cu Rapid în acest start de sezon. 

  • Președintele FRF comentează situația antrenorilor fără licența PRO! Răspunsul lui Burleanu pentru Iosif sau Croitoru

„Le recomand să ia legătura cu directorul!”
 

„Avem o convenție UEFA care stabilește că la cel mai înalt nivel profesionist ai nevoie de cea mai înaltă certificare, licența Pro. Regulamentul nu s-a schimbat în ultimii ani. Regulamentul nu este nou, îl avem de câțiva ani buni. Le recomand să ia legătura cu directorul Școlii Federale de Antrenori și să se înscrie la programele de pregătire.

Aceste programe sunt pentru ei. În trecut, Federația era criticată pentru că nu intervine pe acest subiect. Acum, FRF este criticată tocmai pentru că intervine.

Regulamentul prevede că indicațiile pot fi date de către delegatul de joc, antrenorul principal sau antrenorul secund. Cam aceasta este situația. În această vară au fost două ședințe de Comitet Executiv unde diverși membri au ridicat această întrebare. În momentul de față, avem această sesizare a Școlii Federale de Antrenori în ceea ce privește câteva cazuri din Liga 1. Școala Federală de Antrenori a sesizat faptul că regulamentul nu este respectat”, a spus Burleanu în cadrul conferinței.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!