FOTO EXCLUSIV "Patronul" care a reinventat Rapidul, pus într-un colț al tribunei VIP la sărbătoarea Centenarului de pe Giulești!

Dan Tudorache Academia Rapid Centenar Rapid fc rapid 1923 primar sector 1 Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2023, 18:21
Data actualizarii: Luni 26 Iunie 2023, 20:03

Mii de fani giuleștenii au sărbătorit un veac de istorie alături de sute de foști fotbaliști și sportivi ai clubului.

Foști fotbaliști și sportivi importanți ai Rapidului, jucătorii și staff-ul actual, acționarii Dan Șucu și Victor Angelescu, președintele Daniel Niculae, apropiați ai echipe de fotbal, rude, jurnaliști, oameni de afaceri, politicieni și câteva sute de fani au luat loc în sectorul VIP al Stadionului Giulești, cu ocazia sărbătoririi Centenarului clubului, în timp ce aproximativ 7.000 de suporteri s-au înghesuit în cele două peluze și alte sute au rămas în afara stadionului.

Fostul primar Tudorache, trimis într-o zonă periferică a tribunei VIP

Într-o lojă periferică, aproape de limita tribunei I, s-a aflat și politicianul Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, la mare distanță de locul în care se afla actuala conducere rapidistă. Acesta s-a aflat printre inițiatorii proiectului Academia Rapid, în 2017, la un an după falimentul clubului istoric.

În 2018, după 18 runde de licitație, clubul a plătit 406.800 de euro plus TVA pentru mărcile, culorile și trofeele clubului aflat în faliment, ulterior schimbându-și denumirea în FC Rapid 1923. Edilul de sector a fost și cel care l-a cooptat în club pe acționarul Victor Angelescu, dar și pe majoritatea oficialilor care au ajutat la promovarea echipei în Liga 1, la finalul sezonului 2020-2021. 

Tudorache, acuzat de DNA de trafic de influență și spălare a banilor

Tudorache a pierdut alegerile locale din 27 septembrie 2020 pentru primăria Sectorului 1 din București în fața actualului primar, Clotilde Armand. Acesta a acuzat vehement fraudarea scrutinului, deși DNA a clasat dosarul alegerilor și în ciuda faptului că un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost surprins de mai mulți membri USR cărând un teanc de procese-verbale în original, care conțineau rezultatele votului de la mai multe secții din sector, se afla în fața clădirii care găzduiește Biroul Electoral de Sector, a pătruns în incintă și a urcat până la un presupus sediu clandestin de campanie al social-democraților.

Ulterior, în martie 2022, fostul primar a fost trimis în judecată de către DNA, procurorii acuzându-l de trafic de influență și spălare a banilor, după ce ar fi deschis conturi pe numele fostei soții și al menajerei sale, cumpărând imobile în valoare de 305.000 euro și 470.000 lei, plus bijuterii și diamante de aproximativ două milioane de euro. După coliziunea cu justiția, oficialii rapidiști au început să se distanțeze de fostul binefăcător al clubului în spațiul public.

Foto - Gabriel Chirea 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!