Lui Valeriu Iftime nu-i este frică de Vladimir Putin: „Nu simt o schimbare. Să se ducă la București, să nu vină la mine!”

valeriu iftime FC Botosani Ucraina Vladimir Putin Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 22:41
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 22:54

Finanțatorul Botoșaniului a vorbit despre bombardamentele lansate de Rusia în Ucraina. 

Joi, 24 februarie 2022, lumea a fost dată peste cap, odată cu decizia lui Vladimir Putin de a bombarda Est-ul Ucrainei. Însă, cu toate că este cel mai aproape de vecinii noștri, Valeriu Iftime nu este speriat de inițiativa Rusiei și este de părere că Putin este concentrat doar pe regiunile Lugansk și Donețk.

„Bănuiesc că ar fi foarte periculos, dacă războiul s-ar extinde. Dar, eu încă nu recepționez, nu simt o schimbare. În afară de faptul că mai văd niște prieteni îngrijorați. Eu nu cred că atacă Kievul. Din câte am înțeles, ei vor să apere cele două provincii (n.r. Lugansk și Donețk).

Să se ducă la București, să nu vină la mine! Aici, la Botoșani, n-are cum să greșească. El când greșește, greșește acolo, mai aproape de Capitală (n.r. râde)”, a declarat finanțatorul Botoșaniului pentru Fanatik.

În spațiul media a apărut scenariul cum că Botoșaniul ar urma să găzduiască refugiații din Ucraina și că aceștia vor fi adăpostați chiar pe stadionul pe care-și dispută partidele de pe teren propriu elevii lui Marius Croitoru. Dacă se va întâmpla acest lucru, Valeriu Ifitime a găsti varianta. Va muta echipa la Ploiești. 

Iftime: „Nu sunt atât de convins că războiul acesta va fi un pericol mare”

„Nu m-am gândit că ar trebui să mut echipa. Sunt atâtea stadioane, în județul ăsta, pe care poți să le folosești pentru a instala corturi. Infrastructură și canalizare ai în mai multe locuri. Habar n-am dacă poți să pui refugiații în mijlocul orașului, pe stadionul din Botoșani. Dar e treaba ministrului de Interne. Eu nu cred că vom pleca de aici.

Păi, de unde să am alternativă? Mă duc la Ploiești. Trebuie să mă lupt cu Chindia Târgoviște. Orice este posibil într-un scenariu de război.

Nu sunt atât de convins că războiul acesta va fi un pericol mare. Pe de altă parte, mi-e frică și mie de ambițiile unui conducător, care n-are reacție negativă. Acum, cred că Putin nu mai are reacție negativă. A declanșat un război despre care toată lumea spune că nu-i corect. Când toți spun că ești băut, du-te acasă!

Aici e pericolul. Sunt oameni cărora li s-a dat foarte, foarte multă putere și, la un moment dat, s-ar putea să ne afecteze rău de tot”, a precizat Valeriu Iftime. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!