Mikhailo Plokhotniuc Poli Iasi Liga 2

Strigătul de disperare al unui fotbalist de la Poli Iași, după ce soția lui a rămas blocată în Ucraina: ”Nu are cum să iasă de acolo”

Rusia a atacat Ucraina joi dimineață, declanșând un război ce a îngrozit planeta.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 19:34
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 19:43

24 februarie 2022 este o zi ce va rămâne în istorie. Rusia a invadat Ucraina, producând pagube uriașe, atât umane, cât și economice. Întreaga planetă urmărește evenimentele de la nordul țării, iar viitorul este unul incert.

Mikhailo Plokhotniuc (22 de ani) a ajuns la Poli Iași în ianuarie. Ucraineanul se simte în siguranță, însă își strigă disperarea, deoarece familia și soția lui sunt blocați în Ucraina, datorită Legii Marțiale, impusă de autorități.

Este peste puterea mea de înțelegere ce face Putin! Trăiam toți în pace, ucraineni, ruși, nu aveam nicio problemă. Miercuri totul era bine la Odesa. Începuseră ceva lupte în Ucraina, dar erau departe, în estul țării, în republicile separatiste. Iar de azi dimineață totul a devenit o nebunie. Am vorbit acasă, toți sunt speriați. 

Soția mea, Natalia, cu care m-am căsătorit în vară, nu a apucat să își schimbe pașaportul, cu noul nume de familie, iar acum toate instituțiile sunt închise. S-a instaurat legea martială și, chiar dacă ar vrea să vină alături de mine, nu are cum să iasă din Ucraina. E și ea sportivă, joacă tenis de masă, inclusiv în echipa națională a Ucrainei. E groaznic, eu sunt îngrijorat aici, iar ai mei, familia, prietenii, sunt îngroziți acolo", a spus Mikailo, pentru GSP.

Ulterior, ucraineanul a vorbit și despre situația de acasă, spunând că rafturile magazinelor sunt goale, toată lumea fiind în goană după alimente.

Deja e penurie de alimente în magazine, multe rafturi sunt deja goale, pentru că cei care părăsesc zona fugind de război, au cumpărat mult. La bănci nu mai sunt bani cash, la benzinării deja nu mai poți alimenta masina cu mai mult de 20 de litri. Vorbim cât se poate de des, situația se deteriorează rapid. Chiar mi-e teamă pentru ai mei, pentru Ucraina".

Fotbalistul ar vrea să fie alături de familie în acest moment dificil, însă nu poate, deoarece se teme că, odată revenit în țară, va fi chemat în armată.

Odată ajuns acolo, voi fi luat în armată. Sincer, nu sunt pregătit pentru asta. Deocamdadă am viză pentru a putea juca fotbal în România doar pentru 90 de zile, ca orice extracomunitar, dar clubul mi-a promis că mă va ajuta s-o prelungesc. Încerc să rămân concentrat și pentru meciul de sâmbătă, dar e foarte greu, știin că acasă e prăpăd și nu am cum s-o aduc nici măcar pe soția mea aici".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!