ruslan malinovskyi Atalanta Europa League Europa League

VIDEO EXCLUSIV Eroul Atalantei, mesaj de susținere pentru Ucraina. Malinovsky a purtat un tricou special în meciul din Europa League

Atalanta s-a calificat în optimile de finală din Europa League, după ce a trecut în playoff de Olympiakos.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 21:59
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 22:20

În meciul tur, de pe teren propriu, italienii s-au impus cu 2-1, iar în manșa secundă au câștigat autoritar, scor 3-0. Două dintre reușitele formației antrenate de Gasperini au fost ale lui Ruslan Malinovskyi.

Mijlocașul de 28 de ani, originar din Zhytomyr (Ucraina), s-a bucurat într-un mod special după golurile pe care le-a marcat, ridicându-și tricoul de joc, sub care avea unul alb cu mesajul "Fără război în Ucraina".

Mesajul fotbalistului vine în contextul invaziei Rusiei în țara sa natală, din această dimineață.

Situația din Ucraina este una critică, iar mii de refugiați trec granițele spre România, Polonia și Republica Moldova, în încercarea de a fugi din calea războiului. 

UEFA, reacție oficială față de situația din Ucraina

UEFA a anunţat, joi, într-un comunicat, că este pregătită să ajute poporul ucrainean şi condamnă ferm invadarea Ucrainei de către Rusia.

Forul a precizat că va lua decizii legate de situaţia actuală în Comitetul Executiv de vineri.

„UEFA condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia.

UEFA împărtăşeşte îngrijorarea semnificativă a comunităţii internaţionale cu privire la situaţia de securitate din Europa şi condamnă ferm invadarea Ucrainei de către armata Rusiei.

În calitate de for care conduce fotbalul european, UEFA munceşte neobosită pentru dezvoltarea şi promovarea fotbalului în conformitate cu valori europene cum sunt pacea şi respectarea drepturilor omului, în spiritul Cartei Olimpice.

Rămânem hotărâţi în ceea ce priveşte solidaritatea cu comunitatea fotbalului din Ucraina şi suntem pregătiţi să îi întindem o mână de ajutor poporului ucrainean.

Gestionăm această situaţie cu seriozitate şi urgenţă maxime. Decizii vor fi luate în Comitetul Executiv al UEFA anunţat pentru mâine”, este comunicatul forului continental.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!