EXCLUSIV | Prima reactie OFICIALA a ANAD in MEGA SCANDALUL de dopaj de la Astra: "Repercusiunile ar putea fi foarte grave!"

Astra Giurgiu poate fi exclusa din Liga 1 dupa ce Ionita, Fatai si Seto au fost prinsi ca s-au dopat.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Ianuarie 2021, 11:16
Data actualizarii: Marti 26 Ianuarie 2021, 11:35

Alex Ionita a recunoscut ca intr-adevar a apelat la o metoda interzisa de vitaminizare, ceea ce a starnit furia presedintelui clubului, Dani Coman.

Presedintele Agentiei Nationale Anti Doping Cristi Balaj a vorbit la emisiunea Ora Exacta in Sport despre acest subiect.

Fostul arbitru FIFA a explicat ca ar putea exista consecinte foarte grave pentru clubul giurgiuvean in cazul in care se va dovedi ca cei trei fotbalisti au incalcat regulamentul.

"Confirm ca exista pe rol aceasta speta. Au aparut anumite informatii in spatiul public, ulterior ele au fost audiate conform procedurilor. Trebuie sa spunem ca ANAD este in continuare monitorizata de forurile superioare.

Avocatul a avut o comunicare cu membrii comisiei, la primul termen a cerut amanare, la al doilea la fel, iar la al treilea a fost invitat online si nu a participat. 

Eu am o comunicare buna cu el, avem usa deschisa pentru toti cei care vin sa obtina informatii.

Toti sportivii care doresc sa colaboreze primesc sprijin din partea agentiei in conformitate cu codul.

Sanctiunile, in momentul in care sunt acordate, sunt monitorizate de WADA si ei pot sa faca apel. Ei nu fac asta decat cand au argumente clare.

Codul spune clar ca atunci cand un sportiv utilizezaa o metoda interzisa, legea este foarte clara si este important sa o respectam. In momentul in care suntem banuiti ca protejam pe cineva, repercusiunie ar fi foarte grave.

Am putea sa nu mai avem dreptul ca sportivii nostri sa reprezinte tara la competitiile internationale, asa cum s-a intamplat cu Rusia", a spus Balaj la PRO X.

De asemenea, presedintele ANAD a explicat ca, datorita faptului ca Alex Ionita a recunsocut fapta si a oferit informatii importante pentru ancheta, mijlocasul ar putea primi o pedeapsa mai usoara decat colegii sai.

"In momentul in care un sportiv colaboreaza, recunoaste si ofera informatii el poate obtine ajutor substantial.

Nu poate sa existe represalii impotriva unei persoane care a destainuit o presupusa incalcare a codului anti-doping.

WADA si FIFA monitorizeaza si sunt alaturi de noi. Noi trebuie sa sprijinim sportivii romani. Din pacate, apar si asemenea situatii care demonstreaza ca mai avem de muncit", a explicat Cristi Balaj.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!