Marius Croitoru Andrei Prepelita FC Arges Superliga

EXCLUSIV Croitoru, "în cărți" să revină în Superliga. Ce echipă poate prelua

Marius Croitoru (42 de ani) e un antrenor dorit în primul eșalon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2022, 22:09
Data actualizarii: Luni 24 Octombrie 2022, 22:29
  • FC Argeş, cu Andrei Prepeliță pe bancă, a fost învinsă luni, scor 0-2, în deplasare, de Petrolul, într-un meci contând pentru etapa a 15-a din Superligă.

Prepeliță nici nu știa la interviul de după meci că șefii nu-l mai doresc, iar în cărți e Marius Croitoru pentru postul de principal la FC Argeș.

Fostul mijlocaș de la Steaua și Poli Timișoara a plecat de la FCU Craiova și s-a vorbit, recent, că ar fi dorit la FCSB. Gigi Becali îl apreciază pe Croitoru, însă Nicolae Dică are bilete de încredere din partea patronului de la FCSB.

Croitoru, aproape de FC Argeș

După ce FC Argeș a anunțat în această seară printr-un comunicat că Andrei Prepeliță e trecut pe "linie moartă", din informațiile Sport.ro cele mai mari șanse să fie numit pe banca piteștenilor le are Marius Croitoru. 

Primarul Gentea și-a mai dorit să renunțe la Prepeliță sezonul trecut, dar antrenorul a prins play-off-ul chiar în ultimul moment și a reușit o performanță la care nu visa cineva. 

Și președintele Jean Vlădoiu va avea un cuvânt important de spus în numirea lui Croitoru.

FC Argeș, comunicat ferm

Consiliul Director al FC Argeş s-a întrunit, luni seară, în şedinţă de urgenţă, pentru a face o analiză a rezultatelor echipei după cele 15 partide (turul) disputate în Superligă, dar şi a rezultatului din meciul cu Minaur Baia Mare, din Cupa României. Decizia luată a fost îndepărtarea antrenorului Andrei Prepeliţă.

Conform comunicatului, în afara evoluţiilor nesatisfăcătoare, în general, înregistrate de ”alb-violeţi” în aceste partide şi parcursul slab din ultimele 10 partide oficiale (1 victorie, 3 egaluri şi 6 înfrângeri), în special, membrii C.D. au analizat şi actele de indisciplină înregistrate în ultima perioada şi ”acoperite” de către antrenorii echipei, precum şi deficienţele de organizare care au condus la o stare de tensiune, atât în cadrul lotului, cât şi în cadrul clubului şi care pun în pericol îndeplinirea obiectivelor stabilite, de comun acord, atât de conducerea administrativă, cât şi de cea sportivă, pentru sezonul 2022-2023.

Printr-o decizie unanimă, C.D. a decis ca de marţi, antrenorul Constantin Schumacher să fie singura persoană care va organiza şi va răspunde de programul de pregătire al echipei, care va avea libertatea să ia decizii tehnico-tactice şi să îşi desemneze colaboratorii şi care, de asemenea, va răspunde de rezultatele formaţiei noastre pentru perioada următoare.

"Totodată, C.D. confirmă că asigură în continuare toate condiţiile de pregătire şi performanţă echipei, dar doreşte ca activitatea să se desfăşoare la un nivel ridicat de profesionalism şi implicare, atât din partea jucătorilor, cât şi a antrenorilor şi a personalului administrativ şi sportiv, cu respect faţă de tradiţia şi istoria FC Argeş şi în conformitate cu investiţiile făcute.

Ignorarea publicului, a suporterilor şi a conducerii clubului nu pot fi tolerate la echipa fanion a Piteştiului, iar manifestările de nemulţumire ale suporterilor echipei noastre şi numărul tot mai redus de spectatori prezenţi pe stadionul ”Nicolae Dobrin” reprezintă adevăratul semnal de alarmă că echipa merge în direcţia greşită şi că este nevoie de o schimbare.

Iar concluzia este simplă: această schimbare trebuie făcută imediat şi priveşte, în primă fază, zona sportivă. După cum ştiţi deja, întreaga responsabilitate a strategiei de transferuri aparţine managerului Ion Vlădoiu şi antrenorului Andrei Prepeliţă, conform condiţiilor impuse de cei doi pentru garantarea şi atingerea obiectivelor de performanţă, dar şi de eficientizare a bugetului în acest sezon.

În încheiere, C.D. asigură că va face tot posibilul să satisfacă dorinţa piteştenilor de a vedea fotbal de calitate şi că va încerca să coopteze la FC Argeş persoane profesioniste, care să respecte clubul, istoria, tradiţia şi suporterii", se arată în comunicat.

Modifică setările cookies