Amatorism marca FCSB contra ambiție și noroc. Caramavrov scrie despre revenirea Universității, facilitată de somnolența și de deciziile tactice greșite ale echipei lui Pintilii

FCSB FCSB - Universitatea Craiova pintilii Superliga
Florin Caramavrov
Data publicarii: Duminica 19 Februarie 2023, 22:51
Data actualizarii: Duminica 19 Februarie 2023, 23:04

FCSB n-a știut să gestioneze un avantaj pe tabelă luat încă din minutul 1 și un avantaj moral după o primă repriză în care oaspeții nu prea au mișcat.

Golgheterul Edjouma și colegii lui ar fi putut lua un avans și mai mare din start. Craiova părea o echipă mică, de mijlocul clasamentului sau mai jos, sufocată, intimidată de o formație care se bate la titlu.  

Transformare ca-n filme după pauză

Transformarea a fost ca-n filme după pauză, neverosimilă. Neagoe le-a transmis jucătorilor săi spiritul său oltenesc, iar aceștia au devenit și ei zmei din mielușei. Universitatea a arătat altceva, au pus mai multă presiune, au avut mai mult curaj, mai multă ambiție. Și a profitat ușor-ușor și de erorile tactice ale adversarei. 

Atunci când ești înghesuit și pierzi posesia pe teren propriu, ai nevoie de un jucător cerebral la mijlocul terenului, care să-i pună în valoare pe atacanți, pentru a echilibra jocul, și nu să faci tranșee și mai mari în defensivă. Pintilii (sau Becali) l-a băgat pe Oaidă, un milocaș defensiv, în locul lui Octavian Popescu, înclinând și mai mult terenul spre poarta lui Tîrnovanu. Când îl ai pe bancă pe Radaslavescu, eu zic că e bine să încerci să echilibrezi mijlocul terenului, dar acestui copil talentat nu i se mai dă încredere.

Cum au contribuit Becali și Pintilii la punctul Craiovei 

Apoi îl bagi pe Omrani, un pomanagiu incurabil, deloc dispus la efort, un fotbalist supertalentat, ce-i drept, dar care trăiește doar din talent și din sclipiri, dar care nu e jucător de echipă și nu știe ce-i aia să faci un pic și faza defensivă.

Cuplul Pintilii – Becali și-a dat decisiva în minutul 82, când a mai scos un jucător de atac, pe Floinel Coman, și a băgat încă un mijlocaș defensiv, pe Nikolov. 

Păi și Craiova ce să facă? Normal că a atacat continuu, invitată, lăsată să avanseze, de o echipă cae nu mai știa decât să se apere și care mai avea în atac un delăsător, susnumitul Omrani, și un băiat care se cam epuizase fizic, pe Cordea. Plus vârf de atac un mijlocaș, Edjouma, altă inovație tâmpită într-un asemenea joc de care pe care, unde detaliile pot face diferența.

Edjouma nu trebuia să fie pe teren

Și pentru că am tot adus vorba de Edjouma, trebuie să ne amintim că el trebuia să fie eliminat în etapa precedentă, cu Voluntari, după ce l-a „rașchetat” cu crampoanele pe Armaș, deci nu ar mai fi fost pe teren cu Univesitatea. 

Concluzionând, Craiova a câștigat din ambiție și cu ceva noroc (vezi cornerul controversat de la gol și ieșirea aiuritoare a lui Târnoveanu), în timp ce FCSB pierde puncte din cauza amatorismului de la club, cu antrenori care nu sunt antrenori, cu atacanți care nu sunt atacanți și cu această continuă batjocură adusă fotbalului profesionist.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!