Romania Campionatul Mondial de handbal feminin Cristina Neagu Echipa nationala de handbal feminin Handbal

Macedonia de Nord - Romania, LIVE de la 18:00 | Nationala Romaniei, aproape de a 25-a calificare la Campionatul Mondial! Victorie clara in meciul tur

Urmarim si comentam meciul de handbal dintre Macedonia de Nord si Romania pe www.sport.ro si facebook.com/sport.ro. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 21 Aprilie 2021, 13:51
Data actualizarii: Miercuri 21 Aprilie 2021, 13:53

'Tricolorele' au castigat clar prima mansa a playoff-ului cu Macedonia de Nord, 33-22, iar acum s-au deplasat pentru a-si asigura a 25-a oara calificarea la Campionatul Mondial de handbal feminin. 

Nationala Romaniei este singura care a reusit sa se califice la fiecare Mondial de handbal feminin din istorie si e aproape sa isi asigure locul la turneul care se va desfasura in luna decembrie, in Spania. 

Turneul vine cu un format nou, fiind primul Mondial din istorie care va avea 32 de echipe participante. Printre ele, sunt deja calificate Spania, Olanda, Norvegia, Danemarca, Croatia, Franta, Austria, Ungaria, Muntenegru, Rusia, Cehia si Germania. 

In meciul tur, Cristina Neagu a reusit sa inscrie de 11 ori, fiind si cea mai buna macatoare a partidei. De cealalta parte, cea mai buna jucatoare a Macedoniei este Sara Ristovska, care evolueaza la TSKA Moscova, formatie care a eliminat-o pe CSM Bucuresti din drumul catre FINAL 4-ul Ligii Campionilor. Ristovska a inscris de opt ori pentru Macedonia de Nord. 

Romania s-a clasat pe locul 12 la ultimele doua turnee finale, Mondialul din Japonia si Europeanul din Danemarca.

Modifică setările cookies