"Mi se pare o tâmpenie!" Marcel Răducanu nu s-a mai abținut și a zis tot ce avea pe inimă în privința conflictului Dănuț Lupu - Gică Hagi 

Marcel Raducanu Danut Lupu Gica Hagi Fotbal intern
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 14:47
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 15:11

Scandalul dintre cei doi foști mari mijlocași, colegi în lotul pentru Coppa del Mondo, i-a surprins pe mulți oameni din fotbalul românesc. 

  • CONTEXT | Fostul campion cu Dinamo și Rapid a spus că, în viziunea sa, "Hagi a fost unul unul dintre primii 3-4 fotbaliști ai României, dar nu primul", iar "pe Hagi îl bag la restul, după Dobrin".

Marcel Răducanu (21 de selecții în naționala României) e stabilit de mulți ani în Germania, țară în care a fost adulat de fanii Borussiei Dortmund, grupare pentru care a făcut istorie. 

Răducanu are apariții rare în presa din România, dar acum și-a exprimat dezamăgirea după ce a citit cum s-a rostogolit conflictul dintre Dănuț Lupu și Gică Hagi. 

”Stau şi mă uit la ce se întâmplă în România şi îmi fac cruci cu o mie de mâini. Aici am ajuns să avem dezbateri despre cine a fost cel mai mare jucător al României din toate timpurile şi cine merită titulatura de 'Rege', asta e ultima problemă a fotbalului românesc.

În loc să ne preocupe creşterea valorii campionatului intern, să scoatem jucători talentaţi care să mai ajungă să mai joace şi ei prin Europa, pe oamenii din fotbalul românesc îi interesează cine a fost 'Rege'. Dacă vorbim de regi în fotbalul românesc, atunci lui Messi, Ronaldo, Maradona cum trebuie să le spunem? Dumnezei?

Această titulatură de 'Rege' n-ar trebui să existe, mi se pare o tâmpenie. Da, au fost jucători mari, fiecare la timpul lui, şi-au pus toţi amprenta asupra fotbalului românesc”, a declarat Marcel Răducanu, potrivit Orange Sport.

Marcel Răducanu, 21 de selecții la naționala României

În vârstă de 67 de ani, Marcel Răducanu a fost numit cel mai bun fotbalist al anului 1980 în România. A jucat la Steaua între anii 1967 și 1972 la juniorii clubului din Ghencea, și între 1972 și 1981, la echipa de seniori, pentru care a marcat 94 de goluri în 229 de partide.

La Borussia Dortmund, Marcel Răducanu a evoluat între 1982 și 1988, club pentru care a înscris 31 de goluri în 163 de partide. Și-a încheiat cariera la FC Zurich, în 1990. Pentru prima reprezentativă a României, Marcel Răducanu a jucat 21 de de meciuri și a marcat trei goluri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!