Fotbal intern

Dan Petrescu, savuros despre primul impact cu fotbalul din Anglia: „Doamne, unde am ajuns aici? Nici stadion nu aveau!”

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Octombrie 2021, 18:03
Data actualizarii: Joi 07 Octombrie 2021, 18:13

Dan Petrescu este jucătorul român cu cele mai multe meciuri în campionatul Angliei, iar „Bursucul” a povestit care a fost traseul său spre Premier League și care au fost primele impresii despre modul de viața din Marea Britanie. 

După Campionatul Mondial din 1994, când România a ajuns până în sferturile competiției, Petrescu s-a transferat de la Genoa la Sheffield Wednesday, doar că totul era diferit față de Italia, după cum precizează chiar fostul internațional. 

  • Petrescu

„După acel Campionat Mondial a venit un telefon din Anglia de la un fost mare jucător, Trevor Francis, care mi-a zis că mă vede perfect pentru Anglia, mai ales că eram foarte ofensiv. Mi-am dat acordul, mi-am zis că trei ani în Italia sunt buni, dar parcă fotbalul din Anglia e mai frumos. 

Petrescu: „Jucătorii înainte de meci se băgau în cadă cu apă fierbinte”

Îmi aduc aminte, când am ajuns la Sheffield și am pus piciorul pe stadionul ălă, sincer, mi s-a făcut pielea de găină, era un stadion fantastic. 

Circulația era invers, volanul era pe partea cealaltă, arbitrii de margine, erau în partea ailaltă. Aveam 11 căzi, de alea mici, jucătorii înainte de meci se băgau în cadă cu apă fierbinte. Zic: „Doamne, unde am ajuns aici?! Cum vă încălziți cu apă? Nu trebuie să mergem pe teren să ne încâlzim?”. Eu eram obișuit ca-n Italia, cu muncă, seriozitate, antrenamente, pregătire, iar ai se încălzeau în cadă. 

După, antrenamentele erau foarte scurte, o oră. La meciuri, luam mingea, mai driblam pe unul și cădeam. Coechipierii mei veneau la mine și mă ridicau: „Ce faci? Nu ai voie să simulezi aici.”. Îi zic: „Ești cu mine în echipă, ce faci?”, a declarat Dan Petrescu pentru 888. 

În cele 38 de meciuri pentru Sheffield, actualul antrenor al CFR-ului a marcat patru goluri și a oferit o pasă decisivă. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies