VIDEO EXCLUSIV Ce atacant român l-a impresionat pe Florin Tene: "Sclipiri de jucător mare"

Florin Tene Adrian Ilie Dinamo Electroputere craiova Fotbal intern
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 11:25
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 11:27
Fostul portar de la Dinamo, Steaua și Rapid a fost invitatul emisiunii Emoții Europene.

Florin Tene, fostul portar al echipei naționale de fotbal a României, și-a adus contribuția la performanțele reprezentativei în șase meciuri internaționale. Un moment de referință în cariera sa a fost participarea la Campionatul European din 1996. Recunoașterea meritelor sale nu a întârziat să apară, Tene fiind decorat în martie 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga sa activitate sportivă.

Tene a avut o carieră impresionantă și la nivel de club, unde a fost campion cu Dinamo și câștigător al Cupei României cu Steaua. A evoluat și pentru Rapid, iar ultimul său rol în fotbal a fost ca antrenor de portari la Gaziantep FK, în staff-ul tehnic condus de Marius Șumudică.

Amintirile lui Tene cu Adrian Ilie

Invitat recent la emisiunea Emoții Europene, Florin Tene a împărtășit amintiri prețioase din cariera sa. Emisiunea, difuzată în direct pe Sport.ro și VOYO, oferă suporterilor ocazia de a retrăi momente speciale de la Campionatele Europene prin intermediul poveștilor spuse de nume mari ale fotbalului românesc. Emisiunea este programată zilnic, de la ora 11:00, în perioada 29 mai - 13 iunie, cu excepția zilelor de week-end.

Printre poveștile împărtășite, Tene a rememorat și un moment cu Adrian Ilie, pe vremea când atacantul juca la Electroputere Craiova, iar el era la Dinamo.

"Noi trăgeam să câștigăm campionatul, Dinamo se gândea în acel moment doar să fie campioană, nu exista locul doi. Mergem la Electroputere, 3-1 ne bate, două goluri Adi Ilie, dar goluri de mi le aduc aminte perfect!

Sclipiri de jucător mare, pe parcurs mi-am dat seama că el nu este un jucător normal, el avea niște sclipiri gen Gică Hagi, de asta juca la un nivel foarte mare. Seriozitatea lui ca om l-a ajutat foarte mult", a povestit Florin Tene, în cadrul emisiunii "Emoții Europene"

Emisiunea Emoții Europene oferă suporterilor șansa de a cunoaște mai bine oameni care au făcut istorie în fotbalul românesc și de a descoperi povești inedite din spatele marilor turnee.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!